Nogomet

Visoka pobjeda Fortune na Kamberovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoka pobjeda Fortune na Kamberovićima – Kantonalna liga ZDK. Odigrane utakmice 17.kola. Juče (nedjelja) odigrane su utakmice 17.kola u Kantonalnoj nogometnoj ligi Zeničko – dobojskog kantona, sezona 2015/2016. Među timovima su i novajlije Fortuna iz Zenice, Moševac iz istoimenog maglajskog naselja i povratnik u ligu Zmaj iz Buzić  Mahale. Iz Druge lige FBiH grupa „Centar” u ovaj rang „ispala“ je Stupčanica iz Olova.

U 17. kolu zabilježene su dvije domaće pobjede, te po jedna gostujuća pobjeda i remi. Zenička Fortuna je zabilježila visoku pobjedu nad „fenjerašem“ na tabeli, ekipom Gradine. Moševac je pobjedio Kosmos, a Vis iz Kosove zabilježio je vrijednu gostujuću pobjedu u Šijama protiv domaćeg Napretka. U derbiju u Nemili između domaće ekipe i Proletera nije bilo pobjednika. U Olovu nije odigrana utakmica između domaće Stupčanice i tetovskog Borca.
Donosimo rezultate 17.kola Lige ZDK:
Zenica: Fortuna – Gradina Doboj Jug 6:0
Nemila: Nemila – Proleter Makljenovac 1:1
Maglaj: Moševac – Kosmos 2:0
Šije: Napredak – Vis 0:2
Olovo: Stupčanica –  Borac Tetovo (nije odigrano)
(Slobodna  je bila ekipa Zmaj iz Buzić Mahale)

Nakon 17. kola zenička Fortuna je i dalje lider na tabeli sa 36 bodova. Ekipa Fortune, inače jesenji prvak sa 5 bodova prednosti nad pratiocima na kraju jeseni, u proteklh 6 proljetnh kola zabilježila je tri pobjede, jedan remi i dva poraza. Pobjedili su Borac u Tetovu, Proleter u Makljenovcu i Gradinu u Zenici, remizirali sa Visom u Zenici, te poraženi na gostovanju kod ekipe Zmaj u Buzić Mahali i u Zenici od Kosmosa iz Gračanice kod Visokog.
Drugi na tabeli je Zmaj sa 30 bodova,  treći Proleter sa 29, četvrta Nemila 28, peti Kosmos 25, šesti Napredak 24, sedma Stupčanica 19, osmi Borac 18. Na začelju su Vis sa 16, Moševac sa 15 i Gradina sa 4 boda.
Parovi 18.kola:
Nemila – Gradina
Borac – Napredak
Vis – Zmaj
Proleter – Moševac
Kosmos – Stupčanica
(Slobodna je ekipa Fortune iz Zenice)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno