Info

Videonadzor BIHAMK-a na 17 lokacija u BiH za sigurniji saobraćaj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Videonadzor BIHAMK-a na 17 lokacija u BiH za sigurniji saobraćaj  – U okviru aktivnosti na proslavi 70. godišnjice Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) danas je pušten u rad “Videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u BiH”.

Implementacijom projekta videonadzora u informativni sistem BIHAMK-a ostvaren je izuzetan kvalitativni pomak u informisanju javnosti o stanju na cestama.

Projektom je omogućeno da Informativni centar BIHAMK-a u narednom periodu posebnu pažnju posveti i praćenju saobraćaja na najfrekventnijim putnim pravcima, autocesti, planinskim prevojima, urbanim sredinama kao i graničnim prelazima te izvještavanju javnosti o mogućnosti pristupa informacijama.

U sistem videonadzora uključeno je 17 kamera i to na sljedećim lokacijama: raskrsnice Briješće, Stupska petlja, Skenderija i Siporex, planinski prevoji Makljen i Karaula, granični prelazi Izačić, Bosanska Gradiška (dvije kamere), Bijača, Kamensko, Crveni Grm, Prisika, Doljani, Orašje, Šepak i Bosanski Brod.

Dodatnih šest kamera (planinski prevoj Ivan, granični prelaz Bosanski Brod i Ivanica, naplatno mjesto na autocesti A-1 Jošanica, raskrsnica Otoka i Orahov brijeg) koje su također postavljane, bit će uključene u sistem nakon neophodne tehničke pripreme u narednih desetak dana.

Uključenjem web kamera u informativni sistem BIHAMK-a dobijen je novi, moderno koncipiran sistem informisanja i mogućnost da vozači u svakom momentu dobiju aktuelne i korisne informacije o frekvenciji saobraćaja na graničnim prelazima i zastojima na odabranim lokacijma te mogućnost da boljim planiranjem putovanja i izbjegnu dugotrajnija čekanja i eventualne zastoje. Ovaj sistem dostupan je zainteresovanim korisnicima putem naše web stranice.

Broj kamera uključenih u ovaj informativni sistem će se konstantno povećavati, a u narednoj fazi dogradnje predviđeno je postavljanje dodatnih deset.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno