Zenica

VIDEO+FOTO: Sastanak Međukantonalnog foruma protiv diskriminacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak Međukantonalnog foruma protiv diskriminacije – Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je danas u Zenici sastanak Međukantonalnog foruma protiv diskriminacije koji okuplja predstavnike besplatne pravne pomoći, civilnog društva i javnih institucija Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku se govorilo o zabilježenim slučajevima diskriminacije i osvrnulo na kampanju „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“. Fondacija CURE iz Sarajeva održat će prezentaciju o temi: „Diskriminacija na osnovu roda“, dok je Odbor za međureligijsku saradnju Zenica upoznao učesnike sa načinima borbe protiv diskriminacije kroz promovisanje tolerancije i dijaloga.

Učesnici skupa su malenom Ismailu Zulfiću, dječaku rođenom bez ruku, čestitali rođendan i uručili poklone. Više u foto galeriji i video prilogu sa izjavama učesnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno