Politika

VIDEO+FOTO: rezime rada Vlade ZDK u 2016.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: rezime rada Vlade ZDK u 2016. godini – Kantonalna Vlada, koju prevodi premijer Miralem Galijašević, održala je danas press konferenciju, na kojoj je sumirana protekla godina. Premijer i ministri su sumirali godinu kroz navode o svom radu, a više donosimo u video zapisu.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona ispunila je u 2016-oj godini najveći dio svojih programskih ciljeva, što je najvažnije. Najvećim uspjehom u radu Vlade, smatra se uspjeh u sanaciji ogromnog deficita s kojim se ušlo u 2016-tu.

– Imali smo deficit od sto miliona maraka, koji je izazvao opštu nelikvidnost. Budžet smo stabilizovali, a ono što nam je okosnica nam je program štednje!, – istakao je premijer Miralem Galijašević. Možemo se pohvaliti i liderskom pozicijom u izvozu, punom pokrivenošću uvoza izvozom, kao i uspješnim finišom posla oko pripreme kolektivnih ugovora, dodao je premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević.

Preostalo je još da se usaglase određeni tehnički detalji oko kolektivnog ugovora za oblast zdravstva. Kredit za Kantonalnu bolnicu, koji je izazvao polemike u javnosti, nije imao alternativu, stava je Vlada Zeničko-dobijskog kantona.Izmireni su svi svi dugovi prema boračkoj populaciji, uloženo je milion maraka u zgradu tužilaštva, a posebno zadovoljstvo je nam dobar odnos sa socijalnim partnerima, istaknuto je na novogodišnjoj press konferenciji Vlade Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno