Nogomet

Video+foto: Remi na Bilinom – NK Čelik – FK Željezničar 1:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Remi na Bilinom – NK Čelik – FK Željezničar 1:1 – Remi  Čelika od Željezničara u derbiju na Bilinom polju

7.kolo Premijer lige BiH, NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 1:1; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 19,30 sati; Gledalaca oko 2.000 (Jug stadiona i dalje bez najvatrenijih navijača Čelika, popularnih Robijaša, a na sjeveru je bilo oko 300 navijača Željezničara – Manijaka) Vrijeme: ugodno za igru (+24 *C, igrano pod svjetlošću reflektora. Sudije: Glavni sudija Dragan Skakić (Gradiška), pomoćnici, A1 Damir Lazić (Brčko), A2 Sreten Udovičić (Prijedor), delegat Haris Idrizović (Konjic).

Uokviru  7. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, u derbi utakmici igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Željezničar iz Sarajeva. Završeno je neriješenim rezultatom.

REZULTAT: ČELIK – ŽELJEZNIČAR 1:1 (0:0);

Strijelci: 0:1 (Bekrić u 81.), 1:1 (Marin Popović u 86. iz jedanaesterca);

Žuti kartoni: Šivšić, Pezer, Marin Popović (Čelik), Beganović, Radinović, Husić, Dimitrios (Željezničar);

Sastavi ekipa:

Čelik:  Ružić, Šivšić, Marin Popović, Brković (od 93.Nadžak), Goran Popović, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać, Smriko (od 61.Zeljković). (Glavni trener Kemal Alispahić); Na klupi za rezervne igrače ostali su: golman Aid Vehabović, Gogić, Jurković, Zeljković, Nadžak, Tarik Adilović i Duraković.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović Siniša, Boccaccini, Jahić, Husić; Radinović, Bekrić, Beganović (od 88.Dimitrios), Stevanović Miroslav, Lendrić (od 70.Nikolić), Bevab (od 75.Lazić). (Glavni trener Haris Alihodžić);

Počelo je minutom šutnje za nedavno preminulog Vedada Šabanovića, mladog nogometaša Čelika i Rudara.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma slabo i malo smo vidjeli pravog nogometa. Izdvajamo slobodan udarac u 24.minuti za goste, ali je Husić prebacio živi zid i gol Čelika. U 29.minuti dobar prodor Brkovića, kojem je u zadnjem trenutku loptu izbio Husić u korner.

-41. minuta slobodan udarac za Željezničar sa oko 23 metra, ali je živi zid Čelika blokirao šut prema golu.

Najbolja prilika u prvom poluvremenu bila je u 45.minuti, kada je Brković odlično šutirao sa 20-ak metara iskosa, ali je golman gostiju odlično intervenisao.

U 64.minuti Brković odlično šutira makazicama sa 10-ak metara nakon kornera Šivšića sa lijeve strane, a loptu je na putu prema praznom golu, zaustavio Siniša Stevanović. Nakon dvije minute velika šansa za Željezničar kada je Lendrić dobio jednu dubinsku loptu, izašao sam pred Ružića, a ovaj je odlično odbranio.

U 79. i 80.minuti bilježimo dvije prilike za goste, Lazić dobro šutirao sa ivice 16-terca uposlen od M.Stevanovića, te pokušaj Beganovića iz peterca, nakon jedne gužve pred golom Čelika. U obje ove situacije dobro je intervenisao Ružić.

Vođstvo gostiju dolazi u 81.minuti nakon centaršuta M.Stavanovića, lopta prolazi Hrkača, dolazi do slobodnog Bekrića koji neumoljivo pogađa gol Čelika za 0:1.

Izjednačenje domaćih uslijedilo je u 86.minuti iz jedanaesterca, koji je uspješno realizovao kapiten domaćih Marin Popović. Prethodno je Husić oborio Plisku u 16-tercu Željezničara.

https://www.youtube.com/watch?v=XstQBH7qQq0

Završeno je neriješenim rezultatom 1:1, sa kojim je bio više zadovoljan trener Čelika Kemal Alispahić. Trener gostiju žali za propuštenim šansama u 2.poluvremenu i ističe da je igrač utakmice golman Čelika Branislav Ružić.

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno