Politika

Video+foto: puni izvještaj – Izbori 2016 u Zenici – Kasumović gradonačelnik (nezvanično)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: puni izvještaj – Izbori 2016 u Zenici – Kasumović gradonačelnik (nezvanično) – Pogledajte iz minute u minutu o izborima u Zenici danas, sve na jednom mjestu -Novinarima se na četiri press konferencije u 11.30, 15.30 i 21.30,  te na kraju u 23.30 obratio predsjednik GIK Zenice Nihad Pašalić. Pogledajte prve izjave iz štabova nakon saopćavanja nezvaničnih rezultata, a na kraju, pogledajte i video obraćanje Fuada Kasumovića, nezvanično novog gradonačelnika Zenice.

Prema posljednjem izvještaju Gradske izborne komisije Zenica (23.30h), na osnovu obrađenih 31.146 glasačkih listića (79,28 %) trenutno vodstvo ima Fuad Kasumović (33,31 %), nezavisni kandidat za gradonačelnika, sa 9.828 glasova. Odmah nakon njega, drugo mjesto zauzima Naidin Ahmetspahić, zajednički kandidat SDA-SBB, koji je osvojio 8.561 glas (29,01 %). Treći je na osnovu obrađenih glasova Eldin Vrače, kandidat “Snage centra”, koji je osvojio 5.143 glasa (17,43 %).

 

screenshot001

screenshot002Izjava nezavisnog kandidata i nezvanično gradonačelnika Zenice FUADA KASUMOVIĆA za Zenicablog

Izbori su u 19 završeni na svim biralištima u Zenici. pogledajte početak prebrojavanja glasova. Pogledajte video koji smo emitovali LIVE sa otvaranja glasačkih kutija i prebrojavanja glasova.

Izlaznost birača u Zenici do 11 sati je bila oko 10 posto, saopćio je prvi čovjek gradske izborne komisije Zenica Nihad Pašalić. Pogledajte broj birača izašlih do 11 i do 15 sati

screenshot001

screenshot002

Kandidat za gradonačelnika Fuad Kasumović je glasao prijepodne, izvještaj OVDJE, dok je kandidat za gradonačelnika Eldin Vrače glasao u 12.05 – glasanje i prilog pogledajte OVDJE.

Predsjednik GIK-a Pašalić je održao prvu u nizu press konferencija, a njen tok Zenicablog je pratio uživo, pogledajte

Drugi press GIK Zenica 15.30h Gradska uprava.

Prema podacima sa kojima raspolaže Gradska izborna komisija Zenica do 15 sati glasalo je 31.386 građana ili 30,67 posto od ukupnog biračkog tijela. Zamjenski predsjednik Gradske izborne komisije Zenica, Nihad Pašalić je na pres konferenciji saopćio da su tokom dana pristigla dva pisana prigovora koja će biti riješena u narednih 48 sati. Izbori protiču uobičajeno sa manjim problemima tehničke prirode, kazao je Pašalić

Govori Nihad Pašalić, predsjednik GIK-a.

Uživo iz GIK Zenica.
Govori Nihad Pašalić, prvi čovjek GIK-a.
Saopćavanje preliminarnih rezultata za Gradonačelnika

Uživo iz GIK-a Zenica. Preliminarni rezultati u 23.30

Glasačke vreće dolaze u zgradu Gradske uprave

SDA izjava

 

Rezultati GIK-a do 23.30

rezultati-23_30

Video iz štaba KF pred saopćavanje rezultata

Iz štaba Snage Centra

Izjava nezavisnog kandidata i nezvanično gradonačelnika Zenice FUADA KASUMOVIĆA za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno