Zenica

Video+foto: Protestna šetnja Robijaša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto:  Protestna šetnja Robijaša ulicama Zenice – Nekoliko stotina navijača Nogometnog kluba Čelik, te građana Zenice okupilo se danas na protestnoj šetnji protiv čelnika i lošeg stanja u zeničkom klubu.

Mirnu protestnu šetnju inicirali su članovi Neformalne grupe građana “Za Čelik”, te Udruženje građana Robijaši 1988 kako bi iskazali nezadovoljstvo.

Članovi ovih udruženja predložili su novi statut kluba koji još uvijek nije usvojen i zatražili reprogram duga koji Čelik ima kako bi se ovaj klub vratilo na staze stare slave.

Video: Robijaši

Član UG Robijaši 1988 Dado Salkanović kazao je da kao i svake godine ”Robijaši” imaju tradiciju da prvo kolo posvete onim svojima najvjernijim koji više nisu tu i da i dalje stoje do svojih aktivnosti.

“Idemo dalje u borbi protiv onih koji su protiv ovog kluba. Mi i dalje radimo pošteno i na svakom koraku pokazujemo koliko smo ispred njih u borbi za bolji Čelik. Oni tamo nemaju podršku, a pogledajte koliko je ovdje ljudi. Više se ne zna ni ko sa kim upravlja i ovo ovako više ne ide”, istakao je Salkanović.

Naglasio da oni uvijek poručuju da se stane iza reprograma duga i da se usvoji novi sistem i statut te da će se bojkot domaćih utakmica nastaviti.

Robert Jonjić, član neformalne grupe građana “Za Čelik”, kazao je da su se danas okupili kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo trenutnim odnosnom grada i kluba prema njihovim zahtjevima.

“Od Grada Zenice zahtijevamo da usvoje reprogram duga odnosno da postojeći novac za finansiranje kluba usmjere u reprogram i da skupština NK Čelik usvoji statut prema načelu jedan član jedan glas. Od naših zahtjeva nećemo odustati i usmeno je potvrđeno da će oni biti ispunjeni ali kada ih je trebalo ispuniti grad i klub to nisu uradili”, poručio je Jonjić.

Zenički Čelik je u dugovima zbog lošeg vođenja kluba, te je prije godinu dana pokrenuta inicijativa o usvajanju novog statuta ovog kluba te reprogram duga. Foto: Anadolija



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno