Zenica

Video+foto: pogledajte posljedice nezapamćenog nevremena i grada u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: pogledajte posljedice nezapamćenog nevremena i grada u Zenici – Jako nevrijeme, praćeno gradom, zahvatilo je u nedjelju popodne prvo Radakovo i Babinu rijeku, a potom i ostale dijelove grada.

Pogledajte fotografije naših čitalaca i video zapise objavljene na FB. Kamberovića čikma, Radakovo, Raspotočje, Klopče, Babina rijeka, Gornja Zenica….. lokacije sa kojih smo dobili fotografije i video.

Kako smo se uvjerili, najviše štete su pretrpjeli industrijski pogoni i firme u Raspotočju, jer je u nekoliko pogona “sručila” ogromna količina vode. Slično je bilo i u Radakovu. U više dijelova grada stradala su dvorišta, voćnjaci i drugi zasadi.

U pojedinim zgradama potopljene su podrumske prostorije, a od udara vjetra polomljene su grane na drveću.  Nevrijeme je uzrokovalo prekid i otežano odvijanje saobraćaja na većini gradskih prometnica, te na putu M-17.

Popodne su se pojavile informacije da je poplavljen podrumski dio Kantonalne bolnice Zenica. Kako su nam potvrdili sa odjela Ortopedije i Traumatologije, te psihijatrije, usljed jakog nevremena, kiše i grada došlo je do prodora vode i fekalija usljed naglog priliva i začepljenja kanalizacionog sistema. Dio pacijenata je prebačen u druge sobe, a u toku je čišćenje i osposobljavanje prostorija u koje je prodrla voda.

Pogledajte stanje nakon nevremena na raskrsnici za Lukovo polje i saobraćajnici Prve zeničke brigade ka kružnom toku Babina rijeka.

Video dobijen na početku nevremena – autor se unaprijed izvinjava na psovkama 🙂

Pogledajte neke od fotografija koje smo dobili od posjetilaca iz svih krajeva Zenice.




Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno