Ljudi

VIDEO+FOTO: Pogledajte kako na rekordnim minusima živi Žarko Hrgić, “pećinski čovjek” sa obale Babine rijeke

ZENICA, BiH - 11. januar. 2017 godine. Zarko Hrgic iz Zenice vec osmu godinu zivi u pecini uz Babinu rijeku u naselju Crkvice.Ni sibirski minusi nisu ga mogli otjerati iz pecine. Zarko je prodao svoj stan i nakon povratka iz Njemacke pronasao svoju pecinu u kojoj mu je kako kaze dobro. Zdravlje ga odlicno sluzi.Za cetiri godine stice pravo na mirovinu iz Njemacke ali i BiH jer je radio u zenickoj Zeljezari. ( Srecko Stipovic - Anadolu Agency )
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Pogledajte kako na rekordnim minusima živi Žarko Hrgić, “pećinski čovjek” sa obale Babine rijeke  – Niske temperature koje su ovih dana pogodile ne samo Zeničane nego i sve građane Bosne i Hercegovine nisu uspjele Žarka Hrgića “istjerati” iz pećine u kojoj živi već osmu godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši radnik zeničke Željezare otišao je na privremeni rad u Njemačku. Svoj stan je prodao, a nakon povratka život je nastavio u pećini uz Babinu rijeku gdje su nekada mineri skladištili eksploziv.

“Tačno je da je ovih dana bilo i 25 stepeni Celzijusa ispod nule. Međutim, meni te temperature ne škode. Jeste malo hladnije nego uobičajeno, ali tu razliku nadoknadim kretanjem. Stalno šetam. Odem do kontejnera pokupim što ima za mene i za ove moje ljubimce (pse) koje hranim. Rodbina mi ponekad pošalje hranu, a sada su i ove inventure po trgovinama pa bude bačeno razne robe, među kojima i prehrambenih artikala. Pećina je zimi topla, a ljeti rashlađuje. Tako se snalazim”, priča Žarko.

Ušli samo sa Žarkom u njegovu pećinu i zaista je mnogo ugodnije nego napolju. Istina, niz Babinu rijeku sve je zaledilo.

“Radio sam u Njemačkoj, radio ovdje u Željezari i sada čekam 65 godina starosti. Kada to navršim dobit ću dvije penzije. Jednu iz Njemačke, a drugu iz BiH. Onda ću smisliti nešto pametno pa sebi riješiti stambeni problem. Drukčije je kada imaš novac u džepu i kada nemaš,  odnosno kada si kokuz. Vjerujem da ću još tri zime izdržati u ovoj pećini jer zdravlje me dobro služi”, tvrdi Žarko kojega su neki novinari odavno prozvali “pećinski čovjek iz BiH”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno