Zabava

VIDEO+FOTO: novi video i detalji igre Fantasiam

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: novi video i detalji igre Fantasiam – Kreatori bh. avanturističke PC igre Fantasiam objavili su novi video izgleda velikog svijeta u kojem će se, nadamo se, igrači što prije naći i okušati svoju sreću.

Jučer smo objavili i novi video, on predstavlja jedan veći “updejt” nakon dugo vremena. Nedostatak materijala je bio uzrokovan više mjesečnom pauzom zbog standardnih problema indie developera. Pod ovim podrazumijevam nedostatak vremena i izvršavanje drugih poslova koji donose zaradu za normalno funkcionisanje, kaže za Zenicablog naš sugrađanin Belmin Kozlić, jedan od autora igre.
Fantasiam je igra iz prvog lica, koja se bazira na eksploraciji i rješavanju zagonetki gdje igrač donosi odluke. Igra nudi nevjerovatno lijep svijet i okoliš, propraćen sa Slavenskom historijom, mitologijom i kulturom. Igra je pogonjena sa Unreal Enginom 4.
U igri upravljate sa Vaclarom, polubogom, i postavljeni ste u ogromnom svijetu podjeljenom na više regija sa namjerom da otkrijete svoju pozadinu i priču, ali i pomognete Slavenskom narodu koji su prestrašeni i nalaze se u opasnosti zbog Bogova koji međusobno vode bitke. Igra se bazira na odlukama igrača, što znači da će biti ogroman broj zadataka kroz priču u kojima će igrači donositi odluke koje će uticati ishod svakog sljedećeg zadatka, ali i cjelokupne priče.
Značajke:
* Raznobojan i ogroman virtuelni svijet podjeljen u regije koje su ispunjene sadržajem!
* Eksploracija bez pomoći i ruke koja će vas voditi!
* Igra koja se bazira na Slavenskoj priči sa odlukama koje donosi igrač!
* Elementi RPG-a (Role Playing Game) u vidu inventory i zurnal sistema, te sistema povećavanja vještina!
Ovaj novi video pokazuje ogromni svijet Fantasiama i imamo jednu novu informaciju da će veličina istog biti 36 kvadratnih kilometara (ne računajući pećine). Za usporedbu, svijet će biti veći od onoga kojeg je Bethesda napravila za Skyrim.
Pored toga, u videu je pokazan i jedan mali djelić puzzle sistema koji će biti uključen u igru. Imat ćemo tri puzzle sistema koja će se razlikovati po mnogo čemu jedan od drugog, te par ostalih koji će biti manje vidljivi kroz samu igru.
Također, moramo spomenuti da konačno krećemo u kampanju Steam Greenlighta početkom januara i da se nadamo da će nam to biti dodatni motiv za daljni uspjeh.
Još jednom moram napomenuti da je najveći problem zastoja i sporog razvoja Fantasiama finansijske prirode i da u svakom momentu tražimo potencijalne investitore koji će pomoći u razvoju.
Jedna stvar koju ću također istaći jeste da smo u potrazi i za eventualnim novim ljudima koji će učestvovati u kreaciji igre, pogotovo na pozicijama programiranja, 2D i 3D artista, te pisaca koji će se posvetiti izučuvanju i pisanju Slavenske mitologije kao podloge našoj igri. Sve aplikacije mogu biti poslane na mail: [email protected]
Na kraju i najslađi dio, a to je definitivno i video:

Pored toga tu su i naše stranice:


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno