Nogomet

Video+foto: Novi krah Čelika na Bilinom polju! NK Čelik – FK Krupa 1:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Novi krah Čelika na Bilinom polju! NK Čelik – FK Krupa 1:2 – Nogometaši NK Čelik dočekali su FK Krupa u 10. kolu Premijer lige BIH. Novi krah Čelika na Bilinom polju!

10.kolo Premijer lige BiH, NK ČELIK – FK KRUPA 1:2; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 16 sati; Gledalaca oko 300, (Jug stadiona i dalje bez najvatrenijih navijača Čelika, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini oko 20-ak navijača Krupe). Vrijeme  sunčano i prohladno (+20 *C).  Sudije: Glavni sudija Miloš Gigović (Gradiška), pomoćnici, A1 Arnel Novalić  (Doboj –Istok), A2 Fikret Bačić (Lukavac), delegat Radika Marić (Bijeljina).

Uokviru 10.kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, danas su igrali domaći NK Čelik i ekipa FK Krupa iz Krupe na Vrbasu.  Završeno je pobjedom gostiju iz Krupe na Vrbasu i novo posrtanje Zeničana.

REZULTAT: ČELIK – KRUPA 1:2 (1:1);

Strijelci: 1:0 (Bojan Marković u 23.), 1:1 (Saša Kajkut u 45.+1), 1:2 (Ljubenović u 82.minuti);

Početni sastavi ekipa:

Čelik: Bukvić, Šivšić, Hasanović, Marin Popović, Haurdić, Salčinović, Jusić, Huseinspahić, Hećo, Marković, Duraković.  (Glavni trener Ivo Ištuk); Na klupi za rezervne igrače ostali su: golman Ružić, Brković, Goran Popović, Pezer, Pliska, Tarik Adilović i Smriko.

Krupa: Nikolić, Redžić, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Čomor, Mijić, Aleksić, Mirković.  (Glavni trener Slobodan Starčević); Na klupi su ostali: Kutić, Vidović, Damjanović, Perić, Kajkut, Sadiković i Marušić.

U prvom poluvremenu nije viđeno dosta zanimljivih situacija. Igralo se, uglavnom, između dva šesnaesterca.

Izdvajamo pokušaj Marina Popovića u 32.minuti, kada je iskosa sa desne strane pokušao, iz blizine, pogoditi suprotan lijevi ugao, ali je bio, za malo, neprecizan. Pokušao je i Hećo u 38.minuti sa oko 25 meetara, ali je gostujući golman lako zaustavio njegov udarac.

Domaći su poveli u 23.minuti preko Bojana Markovića, nakon kornera Fenana Salčinovića sa desne strane i male gužve u šesnaestercu gostiju, najbolje se snašao stoper Čelika Marković i iz drugog pokušaja pogodio za vođstvo Čelika.

U 31.minuti, nakon jednog duela sa Emirom Jusićem, povrijeđen je najbolji strijelac Krupe Elvir Koljić. Na teren je ušao nekadašnji ljubimac Čelikovih navijača Saša Kajkut, koji je dočekan aplauzom domaće publike. Gosti su izjednačili u minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena iz slobodnog udarca sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane. Izvrsno je pogodio, već spomenuti, Saša Kajkut, a lopta se od prečke odbila u gol i prešla gol liniju.

U nastavku smo vidjeli udarac Jusića u 47.minuti, šutirao je iz blizine i pogodio u stativu nakon kornera.

Brković je šutirao u 62.minuti, ali je gostujući golman Nikolić siguran. Šut Mijića sa 15-ak metara u 64.minuti zaustavio je domaći golman Bukvić. Pokušao je Fenan Salčinović u 72.minuti iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali je njegov šut izblokiran i lopta se odbila u korner.

Čelik ima više od igre u 2.poluvremenu, ali nema izrazitih šansi za postizanje gola. I što je bilo opasnijih situacija riješio je gostujući golman Nikolić.

Gosti su preokrenuli rezultat na 1:2 u 82. minuti preko Ljubenovića nakon što je šutirao Milutinović i odbranio Bukvić, koji je kratko odbio loptu na 6-7 metara do Ljubenovića, koji je bio neumoljiv.

U 85.minuti šansu je imao Pliska za Čelik, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

Do kraja ostalo je 1:2 za Krupu i novi posrtaj Čelika, kriza u Čeliku se produbljuje.

U narednom 11.kolu Čelik gostije kod ekipe Mladost Doboj Kakanj, a Krupa je domaćin Vitezu.

Tekst E. Imamović

Fotografije sa Bilinog polja donose nam Ekrem Imamović & ScSport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno