Naše

VIDEO+FOTO: Kad osiguravajuća društva “kroje kapu”: kako se “cijeni” stradanje Sajjre Poljo, još uvijek bez odštete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Kad osiguravajuća društva “kroje kapu”: kako se “cijeni” stradanje Sajjre Poljo, još uvijek bez odštete – Vjerovatno ne postoji Zeničanin, koji ne zna za saobraćajnu nesreću, a potom i višemjesečno liječenje malene Sajjre Poljo, koja je stradala nadomak svoje kuće u Raspotočju. Njen otac Mirsad podijelio je sa posjetiocima Zenicabloga do sada neispričanu priču o mukama ove porodice da dođu do, zakonom predviđenih sredstava odštete u saobraćajnoj nesreći, i to putem osiguravajućih društava.

Manje je poznato da je Sajjra doživjela još jednu manju nesreću tokom tretmana liječenja u Fojnici, kada je, vozeći u rikverc, udario neoprezni vozač. U oba ova slučaja, osiguravajuće kuće su našle “milion izgovora” da ne plate odštetu, pravdajući to raznoraznim povodima, razlozima, …..

U prvoj, većoj nesreći osiguravajuće društvo je “našlo” desetine razloga zbog kojih se šteta ne može još, ne može precizno, ne može tačno ili ne može uopće procijeniti. Uvažavajući okolnosti da je posao svake osiguravajuće kuće da “sačuva budžet” prosto fasciniraju razlozi i izgovori navedeni, te pozivanja na određene ranije slučajeve.

Također, osiguravajuće društvo u priču “uključuje” i treće, parkirano vozilo, iako prvostepena presuda Općinskog suda u Zenici JASNO I GLASNO imenuje krivca, vozača “Golfa”. tako se nadležni u osiguravajućoj kući “igraju sudija i prije suda”, procjenjujući da je svako drugi kriv, naravno, osim njihovog klijenta.

U drugom, fojničkom slučaju se kaže da “udes neće ostaviti posljedica na već loše stanje”, što pokazuje da su osiguravatelji preko noći postali ljekari, psiholozi…. Izvjesno je da će osiguravajuća društva godinama odugovlačiti da plate odštetu u ime svog klijenta, vozača “Golfa”, čak i kad i ako presuda postane pravosnažna. Ipak, zabrinjava da barem u ovakvim slučajevima, dok je cijela država organizovala akcije za malenu Sajjru, nisu pokazali niti trun humanosti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno