Nesreće

Video+foto: Drama u Klopču, radnici na A1 oštetili plinovod, mještani napustili kuće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Drama u Klopču, radnici na A1 oštetili plinovod, mještani napustili kuće –  Kako su nam javili sa lica mjesta, došlo je do oštećenja plinovoda Sarajevo – Zenica na području Klopča. Kako nam javljaju mještani, primjetno je isticanje plina pod pritiskom. Oštećenje se dogodilo nedaleko od škole i džamije u Klopču.

Na terenu su vatrogasci, policija i druge hitne službe, a pokušava se da se onemogući dalji dotok plina putem najbliže stanice, u Perinom Hanu. Nema informacija o eventualno stradalim, a iz najbližeg okruženja uklonjeni su mještani.

U MUP-u ZDK nam je potvrđeno da su radnici Euroasfalta oštetili plinovod tokom radova na dionici autoputa A1, ali nam je rečeno da nema evakucije, niti potrebe za panikom, jer je “situacija pod kontrolom”, a nadležni rade na zavrtanju plinovoda.

-Mještani su još u kućama, ali im je savjetovano da ne koriste električnu energiju ili bilo šta što bi moglo izazvati varnice. Iz Sarajeva je, odmah po dojavi, upućena ekipa BH Gasa koja treba prekinuti dovod gasa u Perinom Hanu, ka gradu, odnosno Mittalu.

U prilogu koji slijedi je video snimljen oko 18 sati u blizini oštećenog plinovoda u Klopču, dva sata nakon oštećenja, buka koja ne smanjuje intenzitet.

Prema tvrdnjama sa terena, oko 18.50 je prestalo isticanje plina na oštećenoj dionici, pa će radnici BH Gasa pokušati doći do mjesta oštećenja i procjeniti koliko će biti potrebno za popravku.

-Nema potrebe za evakuacijom, ali ako se stanje promjeni, ekipe su na terenu i odmah će alarmirati građane okolnih kuća, rečeno nam je. Ipak, kako se vidi na licu mjesta, u kućama koje gravitiraju radilištu nove dionice autoputa, u kućama, dvorištima i ulicama tog dijela Klopča nema nikoga, jer su mještani otišli van opasne zone, a područje osigurava policija.

Iza 17 sati na terenu su se pojavile ekipe BH Gasa. Postepeno će smanjivati pritisak u plinovodu, dok drugi dio tima će pokušti doći do mjesta oštećenja, da bi se napravio plan saniranja kvara. 

Zbog oštećenja u Klopču, zaustavljena je proizvodnja u Mittalu – više pročitajte ovdje.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno