Ljudi

Video+foto: Đelaludina Šukalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Video+foto: Đelaludina Šukalić – Studentica postdiplomskog studija engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zenici Đelaludina Šukalić najbolja je u svojoj generaciji, za šta će biti nagrađena nagradom “Povelja rektora“ na svečanoj dodjeli diploma studentima i studenticama Univerziteta u Zenici, piše Anadolu Agency (AA).

Đelaludina je studij završila ocjenom 9,86, čime je najbolja u svojoj generaciji na postdiplomskom studiju. U razgovoru za Anadolu Agency (AA) rekla je kako je oduvijek željela studirati na fakultetu koji ima veze sa jezicima. Završila je Srednju ekonomsku školu u Zenici, nakon čega je upisala Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici, Odsjek za engleski jezik i književnost.

“Oduvijek sam imala ljubav prema jezicima, u srednjoj školi sam učila italijanski jezik, i budući da je nedostajala prilika da studiram takav jezik u Zenici, odlučila sam se za engleski jezik koji mi je uvijek dobro išao i samo sam tokom studija potvrdila tu ljubav prema engleskom jeziku”, rekla je Đelaludina.

Zadovoljna je svim iskustvima koja je stekla na fakultetu.

“Drugi ciklus nije lagan, i bilo je očekivati da će biti teže nego na prvom ciklusu, odnosno, dodiplomskom studiju. Moja očekivanja su u potpunosti ispunjena i nije bilo toliko teško i može se ukomponovati privatni život, izlasci te druge obaveze. Profesori su zaista dobri, ispunili su kako moja, tako i očekivanja mojih kolega i svi privodimo svoje obaveze kraju. Ono što nam je obećano na početku, to je u potpunosti i ispunjeno”, rekla je Šukalić.

Iznenada je saznala za informaciju da je najbolja.

“Iznenada sam saznala za odluku i zaista nisam očekivala da ću biti najbolja. Lijep je osjećaj zaista, ali je sve ovo bilo neočekivano. Još nisam ni svjesna svega i čekam subotu i promociju svih studenata”, rekla je Šukalić.

Ona će se, kao najbolja u generaciji, obratiti svim prisutnima na manifestaciji promocije svih diplomanata i magistara Univerziteta u Zenici, koja će danas biti održana u zeničkoj Areni.

“Želim poručiti svim studentima i onima koji će to biti da studiranje nije bauk, ako se potrudite i pravilno rasporedite svoje vrijeme i napravite pravi pristup učenju, onda se sve može stići. Često se i na dodiplomski studij gleda kao na bauk, a o drugom ciklusu studija ne moram ni govoriti. Moguće je sve stići, imam i kolega koji rade ili imaju porodice, i da ako imate neke afinitete, treba se posvetiti i sve se može uz volju”, rekla je Šukalić.

Kazala je da se ne vidi kao dio obrazovnog sistema i u radu u školi.

“Ne znam nikada šta budućnost nosi, ali svoju budućnost ne vidim izvan Bosne i Hercegovine. Bilo bi mi drago da ostanem ovdje i da pokušam nešto napraviti jer vidim koliko mladih odlazi iz ove države. Ne znam šta će biti, tek ću da vidim šta i kako dalje”, rekla je Đelaludina.

Pored Đelaludine, “Povelju rektora” dobit će i Azmir Omerović, najbolji student na dodiplomskom studiju. Azmir je završio Islamski pedagoški fakultet prosjekom 9,87 te će zajedno sa Đelaludinom u subotu primiti priznanje za najbolje studente Univerziteta u Zenici.

Foto: Zenicablog/AA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno