Nogomet

Video+foto: BiH poražena od Španije u St.Galenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: BiH poražena od Španije u St.Galenu – Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rezultatom 3:1 od selekcije Španije u prijateljskoj utakmici odigranoj u St. Gallenu. Naš tim je pružio jako dobar otpor pošto je od 45. minute igrao bez isključenog Emira Spahića čiji je nesmotreni potez obilježio meč.

Ovo je bio sedmi susret Bosne i Hercegovine i Španije, a prvi u prijateljskim mečevima. Računajući i ovaj meč, Španija ima pet pobjeda, dok su dva meča završena neriješenim ishodom.

Selektor BiH Mehmed Baždarević u ovom meču nije mogao računati na povrijeđene Ermina Bičakčića, Senada Lulića i Vedada Ibiševića koji nisu ni bili na spisku. A od igrača koji su doputovali u Švicarsku, otpao je Riad Bajić zbog povrede. U prvoj postavi svoje mjesto našao je 21-godišnji napadač Dinamo Zagreba Armin Hodžić koji je tako upisao svoj debitatnski nastup u dresu Zmajeva.

Loše otvaranje meča

Na drugoj strani Vicente del Bosque u opcijama za meč nije imao igrače Barcelone, Reala i Atletico Madrida te igrače Seville. Stoga, Španija je na teren izašla u dosta izmijenjenom sastavu.

Popularna Crvena furija je odmah u prvoj minuti imala stopostotnu šansu preko Aduriza kojeg zaustavlja golman našeg tima Asmir Begović. U narednih 10 minuta nije bilo uzbuđenja, a glavnu riječ vodila je Španija.

Mreža se prvi put zatresla u 11. minuti kada je Nolito matirao Begovića. Španci su imali korner na lijevoj strani, odigrali kratak pas i nakon brze akcije uputili centaršut. Džeko je, u namjeri da otkloni opasnost, loptu dodao Nolitu koji prelijepim udarcem pogađa za 1:0.

Naš tim je izgledao poprilično zbunjeno na početku meča, a novi šok zadao je ponovo Nolito u 18. minuti. Ovaj put je Bešić loše reagovao što je ofanzivac Celte Vigo iskorstio i fenomenalnim pogotkom sa 10 metara lobovao Begovića.

Neshvatljiv potez Spahića

Samo tri minute kasnije mogli smo doživjeti katastrofu kada je Nolito ponovo bio u prilici, ali je Begović spasio. Potom je Edin Džeko zatražio izmjenu i napustio teren, a ušao je Milan Đurić na njegovo mjesto. Kapitensku traku od Džeke uzeo je Begović.

Kako je vrijeme odmicalo naš tim je igrao sve bolje i uspijevali smo graditi duže napade. Nakon jednog takvog napada izborili smo korner na desnoj strani, Pjanić je centrirao, a Emir Spahić pogodio mrežu Asenja u 29. minuti.

Igra je u tim momentima bila ujednačena, ali nije bilo velikih šansi. Umjesto mirnog završetka prvog dijela, uslijedila je drama. Vranješ i Silva su se pokoškali na lijevoj strani terena. Potom prilazi i Azpilicueta koji ih je razvadio i ostao uz Vranješa. Konfliktu se pridružuje Emir Spahić koji bespotrebno udara Azpilicuetu, a onda i Fabreagasa koji je htio smiriti strasti. Uslijedilo je koškanje naših igrač i igrača Španije, a crvenim kartonom nagrađen je Spahić koji je tako ostavio naš tim sa igračem manje.

Od početka drugog dijela uslijedile su izmjene. Izet Hajrović je zamijenio Edina Višću u 46. minuti i donio je svježinu u našem timu koji je odlično stajao na terenu iako smo imali igrača manje.

Upravo je Hajrović u 50. minuti odlično uposlio Đurića koji izlazi jedan na jedan protiv Asenja koji brani udarac našeg napadača. Bila je to kolosalna šansa za izjednačenje,

Vrlo dobra igra s igračem manje i debi Memiševića

Novu veliku šansu imali smo u 66. minuti kada je rezervista Duljević tražeći Đurića pogodio stativu. Duljević je četiri minute kasnije stvorio novu šansu kada je nakon pasa Pjanića sjajno šutirao, ali lopta je otišla tik pored lijeve Asenjove stative.

Navedene šanse pokazatelj su da se reprezentacija Bosne i Hercegovine i više nego dobro nosila sa Španijom koja je bila u brojčanoj prednosti. Španci su svoju šansu za gol imala u 75. minuti kada je Oyarzabal šutirao pored gola.

U 90. minuti meča Baždarević je na teren poslao štopera Radnika iz Bijeljine Samira Memiševića koji je zamijenio Ognjena Vranješa i tako debitovao u ovom meču.

Kada se činilo da drugo poluvrijeme neće donijeti golove, Španija je golom Pedra u posljenjoj minuti postavila konačnih 3:1

Španija: Asenjo; Bellerin, San Jose (Fornals 83′), Bartra, Azpilicueta; Bruno, Asensio (Inaki 60′), Fabregas (Llorente 60′); Silva (Suarez 46′), Aduriz (Pedro 46′), Nolito (Oyarzabal 60′).

Bosna i Hercegovina: Begović; Vranješ (Memišević 90′), Spahić (crveni karton 45′), Zukanović, Kolašinac; Bešić, Hadžić (Medunjanin 67′), Višća (Hajrović 46′), Pjanić; Hodžić (Duljević 57′), Džeko (Đurić 22′, Grahovac 78′).

 

video+foto: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno