Kultura

VIDEO: počeo 18. Festival filma djece i omladine – pogledajte raspored

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: počeo 18. Festival filma djece i omladine – pogledajte raspored  – Udruženje za tehničku kulturu ZDK i  Multiplex  Ekran Zenica organizovali su 18. izdanje Festivala filma djece i omladine, koje je će trajati tri dana, a danas je svečano otvoreno u Zenici.

Festival u svojim pratećim sadržajima donosi programe projekcija autorskih filmova sa prošlogodišnjeg izdanja, projekcije nominovanih filmova za Grand Prix nagradu ovogodišnjeg festivala, posebne  projekcije filmova „Rock ´N´War„ i „Gorčina osvete“ u saradnji sa festivalom arTz, gostovanje i radionice sa BiH režiserom Damirom Pirićem, te u partnerstvu sa British Councilom prikazivanje sedam kratkometražnih filmova nagrađivanih ili nominovanih za BAFTA nagradu.

Prisutnima na otvaranju Festivala su se obratili Amir Mehmedinović, kao predstavnik Udruženja tehničke kulture ZDK, Zijad Softić, predsjedavajući žirija i Pomoćnik Gradonačelnika za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu, te Denis Samardžić, direktor programskog dijela festivala i predstavnik Multiplex Ekran Zenica

Kompletan program svih sadržaja osamnaestog izdanja festivala donosimo u prilogu.

ffdo-program-poster-page-001

..



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno