Biznis

VIDEO: Kasumović o projektu Plava voda: tražićemo odštetu ako ZDK ne odobri saglasnost za kreditne garancije za realizaciju projekta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Kasumović o projektu Plava voda: tražićemo odštetu ako ZDK ne odobri saglasnost za kreditne garancije za realizaciju projekta – Danas je u Travniku održan sastanak načelnika i gradonačelnika općina koje učestvuju u realizaciji projekta Plava voda.  Ovom prilikom Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je predložio učesnicima i najavio da će kako bi zaštitio interese Grada u slučaju da kantonalna Skupština ne odobri saglasnost za kreditne garancije za realizaciju projekta, od Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona tražiti odštetu.

Gradonačelnik Kasumović još jednom je podsjetio na ozbiljnost problema ali i kratak rok za njegovo rješavanje, 31. januar. Ukoliko Skupština ne promjeni odluku Grad Zenica ostat će bez značajnih sredstava ali i projekta čija je vrijednost i veća od novca koji se planira uložiti, ističe Kasumović.

I dalje je opredjeljenje Gradske uprave da se ovaj problem rješi zajedničkim dogovorom, a o ovoj temi razgovarat će naredne sedmice premijeri Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona. Ako ipak propadne aranžman, Grad Zenica mora zaštiti svoje interese jer alternativnog rješenja nema, ističe Kasumović.  (S.H. RTVZE)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno