Zenica

Video: E7 radio mreža za opasnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: E7 radio mreža za opasnost – Zeničko-dobojski kanton – RMZO Zenica E71BAB – Održana je druga po redu jesenja vježba radio mreže za opasnost, na širem području Smetova i u objektu Radio kluba Zenica E71EZC. Prva, koju smo objavili prije nekoliko sedmica je uključivala internacionalni radio “sked”, dogovorenu radio mrežu.

Druga vježba je terenska, radi se o simulaciji klizišta, te je pješački tim radio operatera poslan da vizuelno nadgleda teren i javlja informacije bazi.  Dešava se nepredviđena situacija,operater sa terena udaljen cca 5 km javlja da mu je stanica u kvaru te da nece imati komunikaciju.

Baza šalje letjelicu uz pomoć AERIAL RMZO tima Dron.ba koji odlazi na teren, nalazi ekipu i dostavlja im novi ispravan radio uređaj. RMZO ZDK je u zadnje dvije godine održao tri terenske kantonalne, četiri radio vježbe i jednu internacionalnu RMZO vježbu.

Alen Ruvić,E71AR
(član U.O. Ara u BiH/RMZO)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno