Košarka

Velika pobjeda bh juniora (U18) na EP nad Izraelom nakon produžetka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika pobjeda bh juniora – BiH – Izrael 103:102; – Juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija BiH danas je utakmicom protiv selekcije Izraela započela nastup na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu. Ostvarena je pobjeda od 103:102 nakon produžetka od  pet minuta. U regularnom dijelu, nakon  4 dionice, bilo je 90:90.
Na poluvremenu utakmice bilo je 32:49 u korist Izraela, a nakon treće dionice 55:66, takođe, za Izraelce.
U zadnjoj dionici naši momci odigrali su fantastično i na 4 minuta do kraja imali prednost od 76:71, što znači da smo za prvih 6 minuta zadnje dionice napravili rezultat od 21:5.
Izraelci su izborili produžetak trojkom u zadnjoj sekundi utakmice regularnog dijela.
Dodatnih pet minuta bilo je vrlo izjednačeno, igralo se praktično koš za koš, ali su naši momci uspjeli privesti povoljnom završetku za konačnu pobjedu od 103:32.
BiH – Izrael 90:90, 103:102;


Sastav naše ekipe i strijelci:
BiH: Marić 14, Talić 11, Bojović, Nikolić, Gegić 14, Čerkezović 5, Čampara 23, Musa 24, Antunović 12, Zovko, Kobić.

Najbolji pojedinac u našoj ekipi bio je Džanan Musa sa 24 poena. Dobru podršku imao je u Saniju Čampari koji je postigao 23, a Gegić i Marić su ubacili po 14 poena.

Bosna i Hercegovina  na prvenstvu Evrope nastupa u grupi C, zajedno s Litvanijom, Latvijom i Izraelom,
Pred početak prvenstva selektor Josip Pandža je izjavio da je neuspjeh za ovu generaciju talentovanih bh. košarkaša neprolazak grupe.
-Smatrao bih neuspjehom da ne prođemo grupu. Iako je grupa teška, mislim da svi želimo i imamo kvaliteta i znanja da zauzmemo jednu od prve dvije pozicije u grupi-, kaže Pandža.
Pandža će na ovom takmičenju imati na raspolaganju 11 košarkaša, s obzirom da se na pripremnoj utakmici protiv Turske povrijedio Njegoš Sikiraš. Sikiraš je povrijedio tetive prsta desne ruke i ljekari su mu naložili mirovanje u naredne tri-četiri sedmice.
Od generacije koja je osvojila evropsko kadetsko prvenstvo i zlato na olimpijadi mladih u Gruziji, javnost u BiH očekuje mnogo, a toga je svjestan i selektor Pandža.

Narednu utakmicu naša selekcija igra u subotu u 12 sati protiv selekcije Latvije, a u trećem kolu u nedjelju protiv Litvanije u 18,45 sati.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno