Rukomet

Vanredna sjednica Skupštine RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vanredna sjednica Skupštine RK Čelik- Održana je vanredna sjednica Skupštine RK Čelik Zenica na kojoj je izabran novi Upravni odbor i rukovodstvo Skupštine zeničkog premijerligaša. Vanredna sjednica je sazvana nakon najave dosadašnjeg prvog čovjeka kluba Paneta Škrbića da se povlači sa ove funkcije kako bi u rukovodeće strukture kluba došli novi ljudi sa novim idejama, znanjem i energijom koji bi u narednom periodu trebali donijeti stabilnost i napredak u funkcionisanju kluba. Nova kadrovska rješenja su najavljena na nedavno održanoj konferenciji za novinare a sinoć su u Areni Zenica gdje je održana sjednica podršku promjenama iskazali i delegati Skupštine.

Za novog predsjednika Upravnog odbora RK Čelik izabran je Sanel Hasanović, urednik i novinar RTV Zenica, ujedno i bivši rukometaš, a novi sastav Upravnog odbora činit će devet članova među kojima su: Dino Eminović, dr Anel Okić, Nermin Salkanović, Nero Berbić, Eldin Durmić, Ahmed Cerić, Nedim Šehić, Seldin Rizvanović i Aldin Begagić.

Izabrano je i novo rukovodstvo Skupštine RK Čelik na čijem će čelu u naredne četiri godine biti dosadašnji predsjednik UO Pane Škrbić, a potpredsjednik je prof.dr Dževad Drino.

Izabran je i Nadzorni odbor kluba koji će predvoditi mr Emir Skopljak, asistent na Ekonomskom fakultetu.

Dok se u rukovodstvu kluba završavala kadrovska križaljaka, rukometaši Čelika vrijedno se u zeničkoj Areni pripremaju za izazove u nastavku premijerligaške sezone koja počinje u februaru. Zenički klub sutra će odigrati i prve pripremne susrete s obzirom da će učestvovati na izuzetno kvalitetnom turniru u Zavidovićima na kojem će uz Čelik nastupiti prvak naše države Izviđač, lider Premijer lige Vogošća te domaćin Krivaja. Prema programu turnira Čelik će prvu utakmicu igrati u 12:00 sati sa Izviđačem.U planu je do početka prvenstva odigravanje još najmanje dva pripremna susreta za sada je dogovorena utakmica sa sarajevskom Bosnom, u srijedu 25. januara i Konjuhom u petak 27. januara, oba meča bit će odigrana u zeničkoj Areni.

Iz Rukometnog kluba Čelik pozivaju i sve ljubitelje sporta, vjerne navijače da na njihovoj oficijelnoj facebook stranici se informišu i o mogućnosti kupovine pretplatničkih karata za drugi dio sezone 2016/2017 Premijer lige BiH.

Sportski pozdrav
RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno