Ostali sportovi

Uspjesi atletičara AK Zenica na Mitinzima u Beogradu i Novom Sadu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspjesi atletičara AK Zenica na Mitinzima u Beogradu i Novom Sadu – Atletska sezona na otvorenom  je poodavno završena, a već su počela Dvoranska takmičenja, kao uvertira za takmičenja u narednoj sezoni. Atletičari A.K. “Zenica” predvođeni trenerom Elvirom Krehmićem, prošli vikend su nastupili na dva Dvoranska Mitinga, u Beogradu – subota i Novom Sadu – nedjelja, navode iz AK „Zenica“.

Evo rezultata:
Beograd:
Hana Džumhur – skok u vis   – 1.30 m – 3 mjesto u kategoriji pionirki (klupski rekord)
Irna Kapković   – skok u dalj  – 3.92 m – 7 mjesto u kategoriji  cicibanki  među 56 takmičarki
Maid  Redžić    – skok u vis  –  1.90 m – 1 mjesto u kategoriji Mlađih Juniora
Novi Sad:
Maid  Redžić – skok u vis -1.95 m- 1 mjesto u kategoriji Mlađih Juniora (Rekord BiH u dvorani za Mlađe juniore);
Samir  Hodžić – skok u vis – 1.95 m – 2 mjesto u kategoriji Seniora
Sedin Heco – troskok – 13.82 m-  1. mjesto u kategoriji Juniora ( Klupski dvoranski rekord za Juniore);

Ističemo mladog  bosanskohercegovačkog atletičara Maida  Redžića na ovim dvoranskim mitinzima u Beogradu i Novom Sadu. Osvojio je prva mjesta u skoku uvis i na oba takmičenja postavio državni rekord u kategoriji mlađih juniora.
Na subotnjem mitingu u Beogradu član Atletskog kluba Zenica preskočio je ljestvicu postavljenu na 190 cm, dok je u nedjelju u Novom Sadu popravio rekord za još pet cm, što mu je bilo dovoljno i za drugu zlatnu medalju.

Njihovi treneri Elvir Krehmić i Miroslav Ubiparip su zadovoljni postignutim rezultatima, a naredni Mitinzi u dvorani će pokazati atletičare/ke ovoga kluba u još boljem izdanju, kaže nam trener i sekretar u klubu, Aziz Kevelj.
-Rezultati su time bolji kada se uzme u obzir činjenica da je Atletski klub “Zenica” jedan od rijetkih atletskih klubova u BiH, koji svoje aktivnosti izvodi na otvorenom tokom čitave godine. Dvorane grada za njih su, izgleda, nedostupne i pored činjenice da je ovo godinama najuspješniji sportski kolektiv u ZDK, navode iz AK „Zenica“.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno