Ostali sportovi

Uspješan vikend zeničkih atletičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješan vikend zeničkih atletičara – Proteklog vikenda najbolji zenički atletičari našli su se na raznim stranama, na Međunarodnim mitinzima, javili su iz AK Zenica.
Već je poznato da je Mesud Pezer na mitingu u Americi ispunio Olimpijsku normu normu bacivši kuglu na daljinu 20.58 m, za predstojeće Olimpijske igre u Brazilu.
Hamza Alić je na Međunarodnom mitingu “Draževina 2016” u Podgorici bacio kuglu na daljinu 19.80, što je drugi rezultat mitinga i veoma dobar rezultat za Hamzino prvo ovogodišnje izdanje. Dan poslije toga Hamza je, na 22. Međunarodnom mitingu „Bar 2016“, bacio još dalje – 19.98 m i sa ovim hicem je bio drugi, iza hrvatskog Olimpijca Žunića.

Na Međunarodnom Juniorskom mitingu u Sremskoj Mitrovici prva mjesta su osvojile Kanita Bilić (100 m) i Lamija Pašalić (vis), te Ervin Posavljak (bacanje kladiva). Drugo mjesto pripalo je Eldaru Dautoviću (400 m), a treće mjesto Amri  Ajanović (bacanje kladiva).

Na mitingu u Baru, po veoma lošem vremenu, osim Hamze Alića dobre rezultate su postigli:
Abedin Mujezinović (400 m) i Samir Hodžić (vis), koji su pobijedili u svojim disciplinama, te Semir Avdić (400 m)  i Faris  Kobilica (1.500 m) koji su bili trećeplasirani.
Naredne nedelje u Zenici će se održati Ekipno prvenstvo BiH za Seniore/ke. Ekipa  A.K. “Zenica” brani prvo mjesto i već nekoliko godina ne zna za poraz u ovom takmičenju.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno