Rekreacija

Usaglašen zajednički kalendar planinarskih društava Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski savez planinarskih društava Zenice – Usaglašen zajednički kalendar aktivnosti za 2017-u.

Gradski savez planinarskig društava Zenice na sinošnjem sastanku je usaglasio zajednički kalendar najznačajnijih aktivnosti svih društava za ovu godinu, u kojem je sadržano po nekoliko najbitnijih godišnjih aktivnosti planinrskih društava, poput transferzala, memorijalnih pohoda, godišnjica osnivanja, skupština itd. Neki od ciljeva ovog poteza su nepreklapanje bitnih aktivnosti, što masovniji odziv građana, međusobna podrška, organizovan pristup s projektima, prijedlozima i zahtjevima prema nadležnim institucijama i ustanovama te promocija planinarstva sa svim vrijednostima koje ono nosi.

Usaglašeni kalendar će biti proslijeđen planinarskim savezima BiH i F BiH te svim drugim bitnim subjektima bh.društva s kojima planinari imaju dodirne tačke. Ovaj savez djeluje odnedavno kao neformalno tijelo sastavljeno od legalnih i legitimnih predstavnika ovdašnjih planinarskih društava, poput Željezare, Tajana, Tvrtkovca, Mladosti, Pronature, Poštara, Čolana i Vedra. Sastaje se jednom u tri mjeseca, a uz analize trenutnog stanja pokušavaju se detektovati najznačajnij problemi u planinarstvu te zvaničnicima vlasti predlagati najbolja rješenja, odnosno nametnuti se kao relevantan faktor za ovu oblast kada je u pitanju podrška u radu i općenito stvaranje boljih uslova u živtnom okruženju. Ovo je jedan zaokret u odnosu na dosadašnji rad planinarskih društava, a Željezarin zimski pohod na Smetove u subotu „Svi na Smetove, svi na snijeg“ trebao bi biti pokazatelj kako se zajedničkim snagama može djelovati bolje i postizati više.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno