Naše

Umjesto prekršioca, detaljna kontrola pješaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Umjesto prekršioca, detaljna kontrola pješaka – Želim da vas upoznam sa zanimljivim slučajem i situacijom koju sam imao sa našom policijom, kaže u emailu poslanom redakciji Zenicabloga naš sugrađanin V.Š.

-Dok sam čekao prijevoz sa ženom i djetetom vidjeli smo auto “Mercedes” kako stoji na pola ceste, bez upaljenih žmigavaca, vlasnik automobila je stajao sa strane i pričao sa nekim ljudima. Stajao je tako neko vrijeme, u tom trenutku je prošlo policijsko auto i nisu se zaustavili. U vrijeme vraćanja vlasnika prema automobilu, ponovno prolazi policija, zaustavlja se iza njega i pali rotaciona svjetla. Vlasnik automobila odlazi do policijskog auta, priča sa njima rukuje se iodlazi. Naravno ja sam uslikao, jer sam očekivao da će ga kazniti. Oba auta odlaze, Nakon 5-10 minuta dolazi policijsko auto, zaustavlja se ispred mene, pitaju kako smo i zašto stojimo tu na trotoaru. Kažemo kako čekamo prijevoz. Nastavljaju sa pitanjima da li autobus ili privatni prijevoz, na što sam im odgovorio “pa vidite da nismo na stanici”, a policajac mi je odgovorio – pa zato i pitamo. Onda su zatražili lične karte, te da pogledaju šta nam se nalazi u torbama. uzeli su podatke i otišli. Šaljem fotografije kao dokaz, piše naš sugrađanin, očigledno ogorčen da je znatno detaljnije pregledan i provjeravan, nego prekršilac zakona sa fotografija.

Ovo pismo objavljujemo u rubrici Žuta minuta koja služi za lične reakcije naših sugrađana, svjesni mogućih i vjerovatnih kontradiktornih komentara na društvenim mrežama, ali u namjeri da podstknemo i one kojima je naša sigurnost primarni posao na ozbiljnost u radu.

mercedes policija stop (2)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno