Sudske klupe

Uhapšen zastupnik u Skupštini ZDK Senad Trako

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uhapšen zastupnik u Skupštini ZDK Senad Trako – U okviru akcije “Bosna”, prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije na području Visokog noćas iza ponoći uhapsili su još jedno lice, čime je broj uhapšenih povećan na pet, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U Visokom je uhapšen Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefer Halilović, u skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Senad je otac od Nedžada Trake kojio je uhapšen jučer.

Podsjeitmo, u opsežnoj akciji Federalne uprave policije jučer su na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona uhapšene četiri osobe osumnjičene da su zloupotrebom službene funkcije zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji.

Jučer su uhapšeni Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić tehničar u Univerzitetskom Kliničkom centru Sarajevo te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako.

U sklopu akcije izvršeni su pretresi objekata na više lokacija među kojima i prostorije zgrade Elektroprivrede u Sarajevu (SB)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno