Zenica

Ugovor za sklonište za napuštene životinje

Ugovor za sklonište za napuštene životinje
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ugovor za sklonište za napuštene životinje- Grad Zenica i Privredno društvo ” ALBA ZENICA” d.o.o. zaključili su Ugovor o formiranju, uspostavi i funkcionisanju skloništa za životinje.
Potpisnici Ugovora poduzet će zajedničke aktivnosti i angažirati raspoložive resurse radi uspostave i ostvarivanja kvalitetne funkcije skloništa za životinje u Zenici.

Grad Zenica preduzeću “ALBA ZENICA” predaje u posjed i na korištenje sklonište za životinje na lokaciji Bare u MZ Stranjani koje se sastoji od paviljona dimenzija 51,70×6,00 m i upravne zgrade dimenzija 13,00×10,60 m sa pripadajućim zemljištem.

Grad će u potpunosti finansirati rad i funkcionisanje skloništa. Iznos sredstava bit će utvrđen na osnovu godišnjeg plana rada kojeg će sačiniti “ALBA ZENICA” u saradnji sa gradskom komunalnom službom.

Služba za komunalne poslove i ekologiju u skladu sa propisanom zakonskom regulativom i podzakonskim aktima izdala je dozvolu za početak rada skloništa i higijenskog servisa.

Privredno društvo “ALBA ZENICA” d.o.o. Zenica će uspostaviti i obezbijediti ostvarivanje funkcije skloništa za životinje i higijenskog servisa u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, Zakonom o veterinarstvu i odgovarajućim podzakonskim aktima.
(zenica.ba)

foto: rtvze-srijeda,18. januar 2017.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno