Ljudi

Udruženje Osmijeh pomoglo porodicu Dizdarević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje Osmijeh pomoglo porodicu Dizdarević – Da život može da bude surov u ovim teškim vremenima to najprije osjete najsiromašniji građani. Život u borbi za obezbjeđivanjem osnovnih životnih potreba i bez ičije pomoći na svojoj koži osjeća petočlana porodica Dizdarević. Poziv za pomoć naše sugrađanke koja nas je obavijestila o teškom životu ove porodice, odveo nas je u selo Vrselje, pišu nam iz Omladinskog udruženja Osmijeh.

– Otac i majka, oboje bolesni, bez ikakvih primanja, bore se da steknu normalne uslove za život svojoj djeci. Zbog teškog finansijskog stanja, otac Hazim nije u mogućnosti priuštiti školovanje sinu i kćerkama, te su oni bili prisiljeni napustiti školu. Živjeli su bez struje što se, na svu sreću, riješilo uz pomoć dobrih ljudi. Iako žive teškim životom, dočekali su nas radosnih lica. Uručili smo im novčanu pomoć i pakete hrane, te smo im tako olakšali ove dane. Porodica Dizdarević bez obzira na ovakvu životnu situaciju nije izgubila nadu, nadaju se razumijevanju dobrih ljudi i boljem životu, navode iz ovog udruženja, koje možete kontaktirati putem njihove FB stranice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno