Košarka

U subotu KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u KŽK „Čelik” – U subotu  KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport (18h) – Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje utakmice 1.kola Prvenstva BiH, sezona 2016/2017, između domaće ekipe KŽK Čelik i ekipe ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika.

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport na rasporedu je u subotu 29.10. 2016. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press utakmica 1.kola Prvenstva BiH, sezona 2016/2017, između domaće ekipe KŽK Čelik i ekipe ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika.
Prisutnim su se obratili Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik i trener, te Aldijana Iriškić, košarkašica Čelika.
O sastavu ekipe za predstojeće prvenstvo u bh. ligi govorio je šef stručnog štaba Slobodan Kecman. Istakao je da je Uprava kluba odlučila da se u ovo prvenstvo ide sa podmlađenim sastavom u kojem su samo dvije iskusnije igračice, Aida Kalušić i Aldijana Iriškić. U dva mjeseca rada sa ovom ekipom odigrano je 8 prijateljskih-pripremnih utakmica i učestvovalo se na 7.Međunarodnom turniru „Amna Fazlić“.

Kecman je kazao da se ova mlada ekipa ne smije opterečavati imperativom pobjede i rezultatom, a igračice će postepeno sazrijevati u toku takmičenja što će u konačnici i donijeti dobar rezultat. Za više djevojčica ovo će biti prvo ozbiljnije učešće u nekom takmičenju. O ekipi Rudar Sporta Kecman kaže da nemaju nikakvih informacija o njihovom sastavu, ali da će ući u utakmicu sa nadom da ih mogu pobjediti, što će se vidjeti u toku utakmice.
Aldijana Iriškić kaže da djevojke jedva čekaju početak novog prvenstva, jer je za većinu ovih mladih igračica ovo debi u nekom takmičenju. Pohvalila je dobar rad saigračica i vidan napredak mladih igračica, koje svakim danom sve više napreduju. Poziva navijače da podrže ovu mladu ekipu, a one će im uzvratiti borbenošću u svakoj utakmici.

Još jednom da podsjetimo, utakmica između košarkašica Čelika i Rudar Sporta igra se u subotu u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati. Ulaz je slobodan.
Pozivamo navijače da dođu u Arenu Zenica i da podrže ovaj  uspješni i podmlađeni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj 1.utakmici novog prvenstva.

Donosimo parove 1.kola bh. Prvenstva:
Čelik – Rudar Sport
Jedinstvo BHT – Željezničar
Play off  – Sloboda
Mladi Krajišnik – RMU Banovići
Orlovi – Impuls
(Slobodna je ekipa Brčanka)

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno