Nogomet

U-18 reprezentativke BiH poražene od Makedonije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-18 reprezentativke BiH poražene od Makedonije – Odigrane su utakmice drugog kola UEFA razvojnog turnira za „U-18“ reprezentativke, a selekcija Bosne i Hercegovine je na stadionu „Kamberović polje“ u Zenici poražena od Makedonije sa 1:2.

Već u 10′ Makedonke su došle do prednosti preko Ilze Maksuti, a u 13′ Lamia Rovčanin izjednačuje rezultat.

Narednu priliku na susretu imale su naše reprezentativke, ali je šut Ajle Mehmedović sa šesnaesterca odbranila Magdalena Lekoska. Ista igračica imala priliku i u 21′ kada je nakon jednog prekida i gužve u kaznenom prostoru uspjela da dođe do lopte, ali je šutirala pored gola.

Mogle su izabranice Nikole Nikića doći do prednosti u 25′ kada je na centaršut Mersihe Mešić zakasnila Lamia Rovčanin.

Makedonke su prvi put poslije gola zaprijetile u 28′. Šutirala je Jana Čubrinovska iz šesnaesterca iskosa sa desne strane pored lijeve stative gola Emine Omerović. Dvije minute poslije Pavlinka Nikolovska je izašla sama pred gol bh tima, ali nije bila precizna.

Drugi pogodak Makedonija je postigla u 33′ kada je Čubrinovska sa peterca nakon jedne povratne lopte pogodila mrežu bh golmanice.

U drugom poluvremenu Nikić je izmjenio devet igračica. Makedonke su se opredjelile za čuvanje rezultata, te je bh tim imao inicijativu u nastojanju da dođe do preokreta. Ajla Pašalić je u dva navrata pokušala da ugrozi protivnički gol, a pecizne nisu bile ni Merjema Medić i Ana Bojanić.

Najbolju priliku za izjednačenje naš tim je imao u sudijskoj nadoknadi. Edenina Husić je asistirala Ajli Pašalić koja je glavom uspjela da savlada makedonsku golmanicu, ali je jedna igračica rukom spriječila loptu da uđe u gol, te je sudija na ovom meču Rajka Vuković dosudila kazneni udarac.

Medić je izvela jedanaesterac, ali je pogodila prečku i ostalo je 1:2 u korist Makedonije.

Nakon utakmice selektor bh tima Nikola Nikić je izjavio: „Čestitam Makedoniji na dobroj igri i pobjedi. Prvo poluvrijeme smo igrali praktično sa rezervnom postavom i primili smo dva gola. U drugom periodu igre smo pokušali izmjenama da promijenimo rezultat. Imali smo nekoliko prilika, promašili smo i penal. Ostaje nam još utakmica sa Hrvatskom u kojoj ćemo nastojati da pobjedimo i osvojimo prvo mjesto na turniru.“

Drugi susret koji je odigran u Vogošći između Crne Gore i Hrvatske završen je 1:1. Prema pravilima razvojnih turnira pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašle reprezentativke Hrvatske, što im je donijelo dva boda. Crna Gora je osvojila jedan bod.

Nakon dva kola Hrvatska je prva na tabeli sa 5 bodova, a prate je BiH i Makedonija sa po 3 boda.

Turnir se završava u subotu, 27. avgusta od 11.00 sati kada će se na „Kamberović polju“ sastati BiH i Hrvatska, dok će u Vogošći biti odigran susret Makedonija-Crna Gora.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 1:2 (1:2)

Stadion: „Kamberović polje“, Zenica.

Sudija: Rajka Vuković.

Sudije asistenti: Merima Homarac, Amina Gluhić.

4. sudija: Bojana Tošić.

Golovi: 0:1 Ilza Maksuti (10′), 1:1 Lamia Rovčanin (13′), 1:2 Jana Čubrinovska (33′).

Žuti kartoni: Aldina Skahić (BiH), Ilza Maksuti, Aleksandra Simonovska, Tamara Jankoska (Makedonija).

Bosna i Hercegovina: Emina Omerović (46. Jelena Gvozderac), Adisa Mašić (46. Andrea Crnobrnja), Aldina Skahić, Lamia Rovčanin, Mia Kuljanin (46. Branka Bagarić), Minela Džaferović (46. Edenina Husić), Mersiha Mešić (46. Albina Butković), Rada Mićić (46. Ajla Pašalić), Ajla Mehmedović (46. Merjema Medić), Elvira Purković (46. Aldina Hamzić), Emina Kantić (46. Ana Bojanić). Selektor: Nikola Nikić.

Makedonija: Magdalena Lekoska (90. Viktorija Pancurova), Pavlinka Nikolovska (66. Mila Tlevska), Anita Goceska, Ilza Maksuti, Elma Šemsović (87. Rosana Dineva), Jana Čubrinovska (87. Anastasija Mitrevska), Milena Stefanovska (27. Vesna Tanevska), Natalija Stojčevska, Biljana Kitanova, Hristina Kirova (66. Aleksandra Simonoska), Viktorija Ignjatovksa (27. Tamara Jankoska). Selektor: Mirko Astrit.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno