Ostali sportovi

Turnir u malom nogometu za najmlađe kategorije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turnir u malom nogometu za najmlađe kategorije – U zeničkoj Areni u subotu će se održati Drugi regionalni turnir “OFK ZSK – Zenica 2017” u malom fudbalu za najmlađe kategorije, pjetliće (2008. godište i mlađi) i predpionire (2006. i mlađi)  na kome se očekuje učešće 32 ekipe iz naše zemlje odnosno više od 500 učesnika. S tim u vezi danas je održana press konferencija na kojoj su se obratili Hasib Fetić, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba ZSK Zenica, organizatora turnira, Mustafa Čerim, izvršni direktor Kluba, Senaid Jahić, trener i Haris Karić, predsjednik Savjeta roditelja igrača ZSK-a.

64 meča

– Dolaze ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, Mostara, Sarajeva, Doboja, Dervente, Brčkog, Bijeljine, Travnika i Bugojna. Učestvuju i naši zenički klubovi. Žao mi je što neće biti Čelika, što nisu našli mogućnost da učestvuju na našem turniru, kazao je Hasib Fetić.

On je dodao da je ovo prilika za najmlađe igrače da pokažu svoje znanje u jednoj od najljepših dvorana u našoj zemlji – zeničkoj Areni te da se nada da će svi koji dođu da pogledaju neki od 64 meča koji će se odigrati taj dan, moći uživati u dječijem fudbalu.

– Sljedeće godine želja nam je da napravimo još veći turnir koji će biti internacionalni. Imamo već najave beogradskog Partizana i zagrebačkog Dinama da će doći, istakao je Fetić.

Mustafa Čerim je objasnio da nisu imali teškoća oko organizacije turnira te je pohvalio gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i Javno preduzeće za upravljanje sportskim terenima “Zenica”, koji su im izašli ususret. Upravo bi Kasumović trebao otvoriti turnir u subotu u 11 sati. Dva sata ranije će krenuti takmičenje, a sve bi trebalo biti gotovo do 17 sati.

– Odigraće se tri revijalne utakmice na kojim će nastupiti djeca našeg kluba koja nemaju osam godina, ali i početnici. Mi živimo za fudbal, živimo za tu djecu i pokazaćemo u subotu koliko ih volimo, poručio je Čerim.

Skloniti djecu sa ulice

Haris Karić je rekao da na ovaj način pokušavaju skloniti djecu sa ulice i pružiti im mogućnost da se druže.

Trener Senaid Jahić kazao da mu je drago da je ZSK jedan od prvih klubova koji je napravio turnir sa ovim uzrastom i da će u budućnosti pokušati ga podići na još viši nivo. Zahvalio se svima koji su podržali projekat, roditeljima dječaka koji treniraju u Klubu, kao i ljudima iz Gradske uprave.

Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovog uzrasta.

Utakmice se igraju po sistemu grupa (u obje kategorije su četiri grupe sa po četiri tima) iz kojih pobjednici se plasiraju u završnicu od četiri ekipe, gdje se razigrava međusobno i dobiva konačni pobjednik turnira.

Piše: Mirza DAJIĆ, foto: Muhamed Tunović. Oslobođenje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno