Ostali sportovi

Tuka sportska ličnost 2015.

Tuka sportska ličnost 2015. u izboru Dnevnog Avaza i Avazovog Sporta
Tuka sportska ličnost 2015. u izboru Dnevnog Avaza i Avazovog Sporta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuka sportska ličnost 2015. u izboru Dnevnog Avaza i Avazovog Sporta- Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka proglašen je sportskom ličnosti BiH 2015. godine u tradicionalnom Izboru “Dnevnog avaza” i “Avazovog Sporta”.

Tako je odlučio žiri sastavljen od 32 ugledne i priznate ličnosti iz bosanskohercegovačkog sporta, koji su rezimirali prethodnu godinu i u prvi plan stavili osvajača bronzane medalje s posljednjeg atletskog svjetskog prvenstva iz Pekinga, saopćeno je iz “Dnevnog Avaza”.

– Zaista nam je iznimna čast da je glasovima renomiranih sportskih autoriteta, a prema izboru “Dnevnog avaza” i lista “Sport”, za sportsku ličnost 2015. godine proglašen Amel Tuka. On je iza sebe ostavio 11 velikih rivala, sportskih ličnosti koje su također ostvarile iznimne rezultate u protekloj godini – izjavio je glavni i odgovorni urednik “Dnevnog avaza” Faruk Vele.

Tuka je u 2015. godini, osim bronze u Pekingu, osvojio i zlatnu medalju na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu (1:48,86), da bi potom na mitingu u Velenju postavio novi nacionalni rekord, pobijedivši rezultatom 1:44,19.

Najbolji atletičar BiH je u izboru pobijedio ispred košarkaša Džanana Muse, te boksera Damira Belje i odbojkaša Sabahudina Delalića koji su podijelili treća mjesta.

Tuka u ovoj godine juriša na medalju na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno