Zločini

Tuča u KPZ Zenica, trojica povrijeđenih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri osobe su povrijeđene u tuči između zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, rečeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Zeničko-dobojskog kantona.

U MUP-u navode da se tuča dogodila juče, a povrijeđeni su zbrinuti u zeničkoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači, od kojih su neki pripadnici selefijskog pokreta, teže su na Vaskrs povrijedili trojicu zatvorenika Srba.

Portal “Vijesti” objavio je da su trojica osuđenika srpske nacionalnosti koji izdržavaju kazne za ratne zločine u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zadobila  teške povrede kada ih je kasno popodne u njihovim ćelijama napala grupa osuđenika Bošnjaka.

Prema pisanju ovog portala, napadnuta su braća Nenad i Predrag Bajić, te Siniša Babić, koji su zadobili povrede glave, zbog čega su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Svi su izvan životne opasnosti.

Uviđaj na mjestu događaja izvršio je dežurni kantonalni tužilac Sanjin Kulenović, a istraga treba da utvrdi sve okolnosti napada.

“Vijesti” prenose da su neki od napadača pripadnici selefijskog pokreta, te da je napad, koji se desio na veliki pravoslavni praznik, izvršen na nacionalnoj osnovi.

Odlukom uprave zatvora napadači su prebačeni u zatvorske samice, navodi ovaj portal.

Nakon sinoćnje tuče u kojoj je sudjelovalo više zatvorenika, u Kazneno-popravnom zavodu Zenica povrijeđeno je nekoliko osoba koje su zbrinute na odjelu Kantonalne bolnice Zenica i svi povrijeđeni su izvan životne opasnosti.

Poslije službene prijave ovog incidenta obavljene su uviđajne radnje u prisustvu dežurnog kantonalnog tužiloca Sanjina Kulenovića, koji je zatražio da istražni tim utvrdi sve okolnosti napada i narušavanja zatvorskog kućnog reda.

– U Kazneno-popravnom zavodu Zenica došlo je do fizičkog napada na tri osuđenika. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, dok su kod dvije konstatovane tjelesne povrede. Dežurni kantonalni tužitelj je izašao na lice mjesta i obavio uviđaj, a još se uvijek utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ovog slučaja – saopćila je stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Mirna Poljac.

Nadležni tim je obavio uviđajne radnje i za sada nije zvanično poznato zbog čega je došlo do fizičkog obračuna.

Do tučnjave je došlo pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su dvije osobe napale trojicu zatvorenika, od kojih je jedan zadobio težu povredu glave, a druga dvojica lakše tjelesne povrede. Odlukom uprave Kazneno-popravnog zavoda Zenica pojedini zatvorenici su prebačeni u samice.

Istražne radnje u ovom slučaju su u toku. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno