Naše

Top zagađivači – Bolje bilo šta, nego ništa

Zagađenje manje, ali i dalje višestruko iznad granice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Top zagađivači – Bolje bilo šta, nego ništa – Najzad dočekasmo javnu objavu spiska zagađivača u Federaciji, tj i gradu Zenici. VIDI LINK Zaista je teško vjerovati čak i ovako skupljenim podacima, jer podatke o zagađenju dostavljaju operatori tj. zagađivaći.

Samo potpuno neinformisan čovjek ( da grubo ne kažem – kompletan idiot ) može shvatiti da u tabelama br.1, 2, 3.,4.,5.,6. i 8. nema postrojenja kao koksara ili čeličana iz Mitala Zenica.

U tab. br.8 – Poliaromatski ugljovodici  imate tvornicu keksa koja proizvodi stotinjak tona keksa, a nemate koksaru iz Mitala-Zenica sa proizvodnjom stotina hiljada tona koksa.  Da apsurd bude veći, u tab.br 6 – staklenički  plinovi uopšte nemate Mital Zenica ( kao da je u pitanju apoteka ili cvječara ).

Tako vam je kada podatke o zagađenju dostavlja zagađivač Mittal – Zenica koji na osnovu toga plaća naknade za zagađenje, što je direktan sukob interesa. Taman posla da to radi ovlaštena, akreditovana i nepristrasna ustanova, u kojoj još uzgred ne postoji korupcija.

Ali i objavljivanje ovako nakaradno skupljenih podataka je veliki korak naprijed, jer su do sada čuvani kao najveće vojne tajne.

Ko doživi napredak u ovoj oblasti, živjet će vjerovatno u neka sretnija i zdravija vremena. Sretno nam bilo.       Z.A.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno