Ostali sportovi

Time-out trenutno vlada Bowlingom u BL BiH

Time-out trenutno vlada Bowlingom u BL BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Time-out trenutno vlada Bowlingom u BL BiH –  Ovo je bilo kolo kada su se sastale dvije prvoplasirane ekipe Time-out i Strike, koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali najkvalitetniji bowling. Igrači Time-out-a su pokazali više želje i volje za pobjedom, pa su tako furiozno ušli u ovaj susret, te su već u prva dva seta vodili sa velikih 4:0 i sa 117 čunjeva više na svom kontu, a u trećem setu su i potvrdili svoju dominaciju te su tako vodili sa 6:0 i tada je meč i službeno bio riješen. Strike je uspio spasiti čast, pa osvojiti zadnji set, te je ovaj derbi za vrh tabele pripao Time-out-u rezultatom 8:2. U drugom susretu toga dana, sastali su se Dalcom i Nektar, gdje je Dalcom slavio rezultatom 6:4.

Srijedu su svojim susretom otvorili Zenikom i Pin pals-Čelik. Ovo je po svemu sudeći trebala biti rutinska partija za igrače Zenikoma, što se na kraju i ispostavilo. Nošeni odličnim partijama Rame Omeraševića (203,50), te Sanele Hasagić (191,75) Zenikom je pobjedio Pin pals-Čelika konačnim rezultatom 9:1, te su tako potvrdili pobjedu nad Amputircem iz prošlog kola. U drugom susretu sastali su se Minex i Amputirac, a Minex je slavio rezultatom 8:2, te su bacili i najbolji timski rezultat kola (2896)

Prvi susret u četvrtak bio je onaj između Ultre i Hambone-a. Hambone je ovdje očekivano slavio rezultatom 1:9, dok su drugi susret igrali Club 072 i Walter-Čelik. Malo je falilo da igrači Walter-Čelika kazne opuštanje ekipe Club 072 i odnesu puni plijen u meču gdje je na kraju ekipi Club 072 spasilo jedan bod jedino to što su imali 26 čunjeva viška. Prva tri seta odlaze u nerješeno, da bi četvrti set dobili igrači Walter-Čelika, ali nisu imali dovoljnu zalihu čunjeva za pobjedu te su se tako morale i jedna i druga strana zadovoljiti podjelom bodova, tako je ovaj meč završen rezultatom 5:5.

Na vrhu tabele sada je usamljena ekipa Time-out sa 24 boda, a slijedi ih ekipa Strike sa 22 boda. Treća je ekipa Hambone sa 21 bodom, koliko ima i Club 072 na četvrtom mjestu. Peta je ekipa Zenikom sa 20 bodova, dok je na posljednjem mjestu koje vodi u play off ekipa Dalcom sa 18 bodova. Minex je sedmi sa 16 bodova, Amputirac osmi sa 13 bodova, dok su Pin pals-Čelik i Ultra na diobi devetog i desetog mjesta. Jedanaesti je Walter-Čelik, a prikovani za samo dno i nakon ovog kola ostaje ekipa Nektar.

U pojedinačnom poretku na vrhu je Armin Husić (182,27), a u stopu ga prati Ramo Omerašević (181,20). Treći je Sanjin Bajramović (178,92), dok je na četvrtom mjestu sada Hazim Koluh (177,98)…

Rezultati 15. kola

Time-out – Strike 8:2

Dalcom – Nektar 6:4

Zenikom – Pin pals-Čelik 9:1

Minex – Amputirac 8:2

Ultra – Hambone 1:9

Club 072 – Walter-Čelik 5:5

Parovi 16. kola

Dalcom – Amputirac

Club 072 – Strike

Zenikom – Ultra

Nektar – Time-out

Hambone – Walter-Čelik

Minex – Pin pals-Čelik

Hall of fame:

Najbolji timski rezultat kola – 2896 (Minex)
Najbolji pojedinačni rezultat kola – 235 (Armin Husić)
Najbolje odigrani set – 783 (Minex)
Najbolji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 203,50 (Ramo Omerašević)

Hall of shame:

Najlošiji timski rezultat kola – 2264 (Ultra)
Najlošiji pojedinačni rezultat kola – 96 (Sandino Rizvanović)
Najlošije odigrani set – 514 (Ultra)
Najlošiji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 119,25 (Sandino Rizvanović)

 Press služba Bowling lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno