Zenica

Svi koji nisu bili 10 godina kod ljekara, trebaju da se hitno jave u Dom zdravlja Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svi koji nisu bili 10 godina kod ljekara, trebaju da se hitno jave u Dom zdravlja Zenica – Prema odredbi člana 64. Zakona o evidencijama u oblasti zdravstva („Službene novine Federacije BiH“ br. 37/12.), JU „Dom zdravlja“ Zenica čuva medicinsku dokumentaciju deset godina nakon unosa posljednjeg podatka.

Poslije proteka perioda od deset godina, JU „Dom zdravlja“ Zenica u skladu sa propisima o arhivskoj građi, pristupa odabiranju i izdvajanju arhivske građe, koja će se dati na postupak uništavanja.

Obzirom da JU „Dom zdravlja“ Zenica sprovodi postupak odabiranja i izdvajanja arhivske građe, na ovaj način pozivaju se sva lica koji se nisu javljali više od deset godina na pregled i liječenje, da se jave u JU „Dom zdravlja“ Zenica, kako se ne bi desilo da im zdravstveni karton bude uništen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno