Rekreacija

Susret zlatnih generacija Čelika i TOŠK-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Susret zlatnih generacija Čelika i TOŠK-a – Na stadionu NK TOŠK  u Tešnju odigran revijalni meč – prijateljski susret zlatnih generacija NK “TOŠK” Tešanj i NK Čelik Zenica.

Za NK “TOŠK” su nastupili igrači iz sezone 1999/2000. godine, ekipa koja je ostvarila ulazak u najviši rang takmičenja BiH, dok je za NK “Čelik”  igrala nekadašnja, sjajna, šampionska generacija zeničkog kluba, višestruki prvak BiH i osvajač Kupa BiH.Bilo je dosta svečanih trenutaka uoči početka susreta, uručena su zaslužena priznanja za dugogodišnje radnike TOŠK-a, Hamzaliju Dolamića i Murisa Jabandžića Tigra, a odana je počast za sve preminule fudbalere i trenere TOŠK-a kao i za  tešanjskog novinara Fahrudina Hrvića, koji je jučer u 59 godini iznenada preminuo.

Za Čelik su nastupili: Ismar Poljskić, Elvedin Beganović, Ekrem Bradarić, Miralem Nalić, Rifko Bradarić, Damir Bradarac, Benjamin Terzić, Nermin Šabić, Sabahudin Bujak, Senad Brkić, Semir Kobić, Izudin Hadžiahmetović, Muhamed Babić, Mirko Anić i Husein Šišić uz stručni štab u sastavu Nermin Hadžiahmetović i Besim Bajrambašić.

6716995067_4-23Za TOŠK koji postoji od davne 1927 godine nastupili su: Vehid Delić, Admir Omerčić, Mirsad Hodžić, Admir Bukvić, Edhem Hasanbašić, Anis Demirović, Hajrudin Deljkić, Miralem Pašić, Almir Bukvić, Ismet Hadžiahmetović, Abdulah Osmić, Nermin Ibraković, Hamza Braković, Hamdo Kahvić, Smail Saračević, Ernad Braković, Emir Drobić, Mirzet Bajrić, Vahid Mujagić, Osman Huseljić, Fikret Aličić, Hasan Rakman, Suad Kondžić, Vahid Mujkić, Husein Kruško i  Daglas Numanović .

Sa klupe su ih vodili Mustafa Jabandžić i dr. Emir Čabrić.Svi u Tešnju,TOŠK-u željeli su dati svoj doprinos ovom revijalnom meču, a glavni „krivac“ oko ideje i realizacije ovog susreta bio je TOŠK-ova legenda Muris Jabandžić Tigar, koji je u svakom trenutku bio na usluzi svim igračima, službenim licima meča,novinarima… a prilikom druženja po završetku meča,u tzv „trećem poluvremenu“ rekao nam je sljedeće:

“Izuzetno sam sretan,zadovoljan,ponosan…da smo svi zajedno za samo  nekoliko dana uspjeli sve pripremiti,organizovati,odigrati meč između ova dva dugogodišnja sportska prijatelja. Moram se zahvaliti našim vjernim navijačima – Atomcima, upravi kluba, legendama Čelika i TOŠK-A koji su svi, svako na svoj način podržali ovaj sportski događaj,meč za „dušu i sječanje“

Iako je rezultat najmanje bitan i  bio je u drugom planu,da ipak konstatujemo: TOŠK je u regularnom dijelu meča,na prekrasnom travnjaku,pobijedio sa 5:2.Po dva pogotka za domačine postigli su Ismet Hadžiahmetović i Edhem Hasanbašić dok je jedan pogodak postigao Anis Demirović. Za Čelik su golove postigli Senad Brkić i iz penala Elvedin Beganović. Čelik je ipak uspio „izjednačiti  u trećem poluvremenu koje je održano u diskoteci “Club Face” a gdje su Zeničani bili mnogo bolji, borbeniji, požrtvovaniji, učinkovitiji…

Rešad Mamela/Hronika.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno