Sudske klupe

Sud BiH: Mehmed Tutmić se izjasnio da nije kriv

Mehmed Tutmić
Mehmed Tutmić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sud BiH: Mehmed Tutmić se izjasnio da nije kriv – Na ročištu za izjašnjavanje o krivici u Sudu BiH Mehmed Tutmić negirao je krivicu za boravak na ratištima u Siriji.

Odgovarajući na pitanje sudije da li su njegovi podaci iz optužnice tačni, Tutmić je rekao da on nije Bošnjak, već musliman, prenosi Birn.

Sudija za prethodno saslušanje Staniša Gluhajić je, između ostalog, upitao optuženog i da li mu je poznato kolika je kazna zaprijećena za djelo koje mu je stavljeno na teret, na šta je Tutmić odgovorio: “Ne znam, nisam ni opterećen”.

Tutmića optužnica tereti da je boravio na ratištima u Siriji, gdje je bio aktivan u strukturama takozvane ” Islamske države”.

Iz Tužilaštva BiH ranije su naveli da se optuženi nalazio u bjekstvu oko godinu i po, a u međuvremenu je za njim bila raspisana potjernica nakon što se nije odazivao na više poziva za izjašnjavanje o krivici pred Sudom BiH.

Policija je Tutmića nedavno locirala i uhapsila u okolini Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno