Ostali sportovi

Strike preokretom održao priključak vrhu tabele

Bowling Liga BIH
Bowling Liga BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Strike velikim preokretom održao priključak vrhu tabele –  Ovo kolo nam je donijelo još jedan derbi starih rivala ekipa Strike i Club 072. Uvodni meč u utorak, pred ovaj derbi, odigrali su Dalcom i Amputirac, gdje je ekipa Dalcoma slavila rezultatom 7:3, te su tako i dalje čvrsto na šestoj poziciji koja vodi u play off. U drugom terminu vrijeme je došlo na već ranije spomenuti derbi.

U meč su obje ekipe ušle podjednako dobro, a malo više koncentracije imali su igrači Cluba 072 Sanjin Bajramović i Senad Džanić, pa prvi set pripada njihovoj ekipi. Drugi set se nastavlja gdje je prvi stao, dobrom igrom sa obje strane, mada je ovaj put Strike pokazao nešto bolju igru nego u prvom setu, i ovaj set je otišao u korist ekipe Club 072 koji su tada imali 4:0 u setovima i čak 111 čunjeva u svoju korist, što bi se reklo, skoro pa riješen meč.

Ali da ne bude sve tako glatko do kraja, pobrinuli su se igrači Strike-a i to njihov vodeći dvojac Armin Husić i Nedžad Eminić koji je ujedno bio i čovjek odluke na ovom meču. Strike-ovci dobijaju treći set i znatno smanjuju prednost Cluba 072 u čunjevima, da bi u četvrtom setu u potpunosti preokrenuli susret u svoju korist i tako došli do pobjede rezultatom 4:6, što bi se u fudbalskom žargonu moglo reći “iz keca u dvicu”.

Srijedu otvaraju Zenikom i Ultra, gdje je Zenikom nastavio svoj pobjedonosni niz i slavio rezultatom 8:2, te su tako ovom pobjedom iskoristili poraz Cluba 072, da ih preskoče na tabeli i tako zasjednu na četvrtu poziciju na tabeli. Meč poslije odigrali su Nektar i Time-out, što su lideri iskoristili na pravi način i slavili rezultatom 0:10, a i ovaj meč im je bio svojevrsna priprema za derbi sa Clubom 072 iduće kolo.

Četvrtak je bio rezervisan za Čelične momke i djevojke, tako su u prvom terminu svoj meč odigrale ekipe Hambone i Walter – Čelik, gdje je Hambone slavio rezultatom 9:1, pri tome bacivši i najbolji timski rezultat kola, dok je u drugom terminu došlo do sraza između ekipa Minex i Pin pals – Čelik, što je Minex riješio u svoju korist rezultatom 8:2.

Na tabeli Time – out je i dalje prvi sa 26 bodova, a i dalje ih prati Strike sa dva boda manje. Treće mjesto zauzima ekipa Hambone sa 23 boda, dok je sada na četvrtom mjestu ekipa Zenikoma sa 22 boda. Peto mjesto pripada Clubu 072 sa 21 bodom, a na šestom mjestu je Dalcom sa 20 bodova. Drugu polovinu tabele predvodi ekipa Minex sa 18 bodova, slijede je Amputirac sa 13, te Pin pals – Čelik i Ultra sa po 8 bodova. Na samom dnu tabele nalazi se Walter – Čelik sa 7 bodova, te Ultra sa samo 2 osvojena boda.

U pojedinačnom poretku prvi je Armin Husić (182,38), drugi je Ramo Omerašević (181,56), na trećem mjestu je Sanjin Bajramović (179,04), dok je četvrti Nedžad Eminić (178,70) …

 

Rezultati 16. kola

Dalcom – Amputirac  7:3

Club 072 – Strike 4:6

Zenikom – Ultra 8:2

Nektar – Time-out 0:10

Hambone – Walter-Čelik 9:1

Minex – Pin pals-Čelik 8:2

 

Parovi 17. kola

Strike – Hambone

Amputirac – Nektar

Ultra – Minex

Club 072 – Time-out

Walter-Čelik – Zenikom

Pin pals-Čelik – Dalcom

Hall of fame:

Najbolji timski rezultat kola – 2885 (Hambone)
Najbolji pojedinačni rezultat kola – 236 (Sanjin Bajramović)
Najbolje odigrani set – 780 (Strike)
Najbolji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 193,00 (Sead Medarić)

 Press služba Bowling lige BiH

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno