Rukomet

Šta hoće Škola rukometa? ODGOVOR RK ČELIKA ŠKOLI RUKOMETA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šta hoće Škola rukometa? ODGOVOR RK ČELIKA ŠKOLI RUKOMETA

Već drugi-treći put iz ,,Škole rukometa Čelik junior”, bez ikakvih razloga, ničim izazvani, ,,pucaju” iz ,,svih rafala” i pljuju po rukometnom klubu Čelik, klubu koji ima svijetlu tradiciju, istoriju dugu 66 godina postojanja, klubu koji je institucija u ovom gradu.  Ne bismo se spuštali na njihov nivo i odgovarali na njihove blju-votine, ali radi sportske javnosti i građana, želimo reći da su ti tekstovi tendeci-ozni, prljavi, neistiniti  i nedobronamjerni! Otprilike poruka je (odavno znana):

,,Ukinute RK Čelik, mi smo tu!”. E pa gospodo iz ,,Škole rukometa”, na vašu žalost , to neće moći!

Za one koji eventualno ne znaju: ,,Škola rukometa Čelik junior” (formiranja prije sedam godina odcjepljenjem iz RK Čelika) je posebna institucija koja nema veze sa rukometnim klubom Čelik.  Zajedničko nam je jedino to što su u imenu  škole stavili  ,,Čelik”.

Draga gospodo iz škole Čelik junior, evo vam dobronamjerna poruka: bavite se sobom i svojim problemima (znamo da ih imate!), a ne drugima, jer bavljenje drugima je karakteristika slabih i nemoćnih!

Zvaničan stav RK Čelika prema školi rukometa je (podvlačimo, vi ste  škola rukometa), da vam želimo sve najbolje! Mislimo da ta škola ima svoje mjesto  u razvoju zeničkog sporta i rukometa!

Čudi nas da ,,Škola rukometa Čelik junior” analizira naš a ne svoj rad?! Sigurni smo da tu nije uzrok neka usputna izjava našeg trenera Bojana Crnomarkovića! To ima neku drugu (prljavu) i dublju poruku i namjeru! Ali, gospodo, na vašu žalost, vi ne možete uzdrmati Rukometni klub Čelik, koji je stabilan, organizovan, i jedan od najuspješnijih  sportskih kolektiva  u ovom gradu (dobili smo više nagrada i priznanja od Općine-Grada Zenica, Ze-Do kantona, Rukometnog saveza BiH, i drugih relevantnih institucija na tu temu)!  Vi prozivate neke naše igrače i trenere.  Mi smo ponosni na časne igrače i vrhunska trenerska imena koji su radili za RK Čelik kao što su: Zlatan Saračević, Milanko Savčić, Zdenko Antović, i drugi, koji su regionalne igračke i trenerske zvijezde i legende za života.

Treba reći da je RK Čelik stabilan i u rukometnom svijetu u BiH i šire,  cijenjen i poštovan, klub koji je u sportskom i svakom drugom smislu sam sebi izborio časno mjesto u samom vrhu BH rukometa. U posljednjih šest godina RK Čelik je postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji dugoj 66 godina: u nekoliko navrata bili smo jesenji i prvaci  u proljeće i na kraju prvenstva Premijer lige BiH, a nakon zauzimanja jednog od prva tri mjesta u Premijer ligi  BiH – više puta smo učesnici ,,Lige 4” za prvaka države. Prvi put u istoriji  smo osvojili srebru medalju u Kupu BiH, gdje smo prvo mjesto nakon odlične igre kao ravnopravan takmac izgubili jedino utakmicu u finalu Kupa u Banja Luci protiv domaćeg RK Borca. Prvi put u istoriji plasirali smo se u evropsko Kup takmičenje, bili u osmini finala evrops-kog Čelendžer kupa…

Vaš tekst, međutim, to ne vidi, već ,,vrvi” od netačosti, laži i neistina! Kažemo: sigurno sa nekom ružnom i prljavom namjerom i ,,igrom”.

Da ponovimo: ne vjerujemo da je povod tim tekstovima  to što je naš trener Bojan Crnomarković nekog mladog momka iz Škole Čelik junior potapšao po ramenu i rekao mu da ,,dobro igra rukomet!” I da „ima dobru perspektivu!”

Ali, eto, neka i jeste to povod vašeg pisanja – to nije nikakvo vrbovanje vaših igrača! Uostalom: trener kod nas nije ni ovlašen da dovodi igrače. S druge stra-ne, vaše toliko pljuvanje po dobrom treneru i dobrom čovjeku Bojanu Crnoma-rkoviću , koji je, između ostalog,  10 godina igrao rukomet i bio kapiten  RK ,,Bo-rca” Banja Luka, najboljeg BH kluba svih vremena u našoj državi, koji je bio tre-ner tog Kluba u evropskoj SEHA Ligi, koji je profesor i magistar sporta, u naj-manju ruku je neukusno. Zbog toga možda i ima istine u ocjeni  nekih ljudi da je takvo regovanje autora izazvano možda i  mržnjom autora na nacionalnoj osno-vi.

Mada ne želimo da se spuštamo na vaš tračarski nivo, moramo upitati – zašto u vašim tekstima niste pomenuli da ste vi ,,vrbovali”  i odveli iz RK Čelika naša 2-3 najbolja mlada igača koji su ponikli u rukometnom klubu Čelik i sada čine stub vašeg tima?  I zar nije malo nelogično da ,,Škola rukometa”  vrbuje igače iz ru-kometnog kluba Čelik?! Zar nije normalniji obrnut proces: da Škola rukometa ,,pravi” igrače za svoj i druge klubove?  Usput,  koliko ste vi to za sedam godina ,,proizveli”  igača?  Jer, koliko znamo,  zadatak Škole je da ,,pravi” i školuje  igrače!

Što se naših juniora tiče, reći ćemo vam samo toliko da su oni ove jeseni prvaci

BiH Lige ,,Sjever” (za ZE-DO i Tuzlanski kanton).

Ružno je  da se dopisujemo na ovakav način, preko  medija, i mi nećemo više

to činiti!  Morali smo reagovati nakon dva-tri vaša nebulozna pisanja. Gospodo: svijet vam se smije! Ne želimo u to da vjerujemo, ali kažu da vi učite djecu kad dođu u Školu rukometa – da mrze RK Čelik! Ako je tako, to je sramota!

Na kraju, oko saradnje RK Čelika i Škole junior: tačno je da je naš predsjednik kluba Pane Škrbić javno i iskreno predložio a i u dva-tri susreta razgovarao o tome sa cijenjenim  g. Vladom Zeljkom o tome da se pripremi zajednički sastanak i platforma razgovara o saradnji dva kluba.

Sramota je da za sedam godina vašeg postojanja nikad nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu (ne našom krivicom!).  Ili,  ne daj Bože, da ste naše juniore pozvali na neki vaš turnir. Da vas podsjetimo – mi vas jesmo, ali ste to odbili.

U trećem susetu sa Vladom Zeljkom on je rekao da se on ,,malo maknuo u stra-nu iz Uprave Škole” i da  sada ,,nije osoba za pregovore”. I tu se stalo.

Međutim, nakon ovih  vaših ružnih pisanja i izliva mržnje prema RK Čeliku, ne znamo koliko je uopšte dobro u ovom trenutku započinjati razgovore na temu saradnje. Mi, ponavljamo, jesmo za iskrenu i istinsku saradnju, ne za ,,krađu” igrača. Prelazak igrača u oba smjera treba da bude stvar dvije upave.

Ali, gospodo, vi želite  svađanje, a ne saradnju!

Mi vama zaista,  iskreno i najiskrenije,  želimo sve najbolje u daljem radu!  Ipak vam poručujemo:  svoje frustracije (a očigledno ih imate) liječite na nekoj drugoj strani!

Vodite i dalje djecu po evropskim ekskurzijama! To je dobro!

A vi nama, znamo, želite sve najgore! A RK Čelik će biti, opstati,  ostati i razvijati se i bez obzira na vaše želje!

Sa sportskim pozdravom!

Uprava RK Čelika



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno