Info

Šta ćemo jesti 2050. godine?

Pile iz epruvete i 3D hamburger
Pile iz epruvete i 3D hamburger
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šta ćemo jesti 2050. godine?- Oko 24 stručnjaka, labaratorijskih tehničara i menadžera u kompaniji Mosa Meat, radi na tome da savlada tehnologiju proizvodnje sintetičkog odreska ili hamburgera proizvedenog u laboratoriji koji nikada nije video živu kravu.

Ovu informaciju je ovih dana najavio Mark Post sa holandskog univerziteta Mastriht, inače biolog koji je prije dvije godine prvi dobio protein iz matičnih ćelija goveda i od njega napravio prvi in vitro hamburger.

Pomoću 3d tehnologije štampe kompanija takođe planira štampanje odrezaka i šnicli.

Nakon tog istorijskog laboratorijskog burgera, stručnjaci iz Tel Aviva najavili su prvo pile iz epruvete koje će biti u prodaji 2050. godine najkasnije.

Pripremu in vitro hamburgera finansirao je sa 250.000 evra suosnivač Gugla Sergej Brin. Suosnival Jahua Džeri Jang investira u istraživanje biljne zamene za jaja.

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts finansira Beyonf Meat, kompaniju koja se bavi razvojem tehnologije proizvodnje lažnog mesa iz neživotinjskih izvora i biljaka.

(NN, Vijesti.me)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno