Zločini

Srednjoškolac napadnut nožem na Bilmišću

Napadnut srednjoškolac - Škola na Bilmišću
Napadnut srednjoškolac - Škola na Bilmišću
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srednjoškolac  Ifet M. (18) napadnut je u dvorištu škole koju pohađa u Zenici. Napadač ga je osim šakama, ubo nožem u ruku, potvrđeno je “Avazu”. Ifet je učenik Mješovite Zanatske škole „Mladost“, a u dvorištu ga je zaustavio i napao izvjesni Ensar Huskić (18).

– Pitao me imam li marku, pošto sam žurio sam sam rekao da nemam i krenuo dalje, a on me je povukao za ruku i rekao – to se ti kao praviš mangup, te me udario u predjelu vrata. Pokušao sam se odbraniti, a drugom rukom je zamahnuo nožem ili čakijom, kojom me je ubo u ruku. Uspio sam ga odgurnuti i pobjeći, priča nam Ifet.

Mladiću je potom pružena pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica, u kojoj su, na njegovu sreću, konstatovane lake tjelesne povrede.

Blizu se zatekao njegov otac Hajrudin, koji je utrčao u školu, te u zbornici pokušao naći nekoga ko će im pomoći.

– Bio je u toku neki sastanak, komisija i još žalosnije od toga što se dogodilo djetetu je reakcija profesora, koji su rekli da izađem i da im ne prekidam sastanak. Onda sam zatražio da zovu policiju, jer je dijete napadnuto nožem, rekli su da sami zovemo policiju, ako se to dogodilo van škole, isto da je moje dijete na ulici napadnuto, a ne u dvorištu škole, priča nam Hajrudin.

Inače, Hajrudin je jedan od preživjelih rudara heroja Raspotočja, koji su preživjeli zatrpavanje i prošlogodišnju tragediju.

– Ne znam šta je poraznije, da mi dijete umalo život izgubilo zbog marke ili reakcija pedagoga, koji umjesto da istrče pred školu, nastave sastanak kao da se ništa nije dogodilo, a jedan od njih je rekao da, ako oni prijave, slijedi procedura izjava, komplikacija, a njima se ne troši vrijeme na to, priča nam Hajrudin.

Kako su nam rekli učenici ove škole, jedne od tri koje se nalaze u kompleksu na Bilmišću, isti napadač (Huskić) je prije petnaestak dana oteo jednom učeniku mobitel, a nakon prijave u tu školu je dolazila policija. Nije bilo nadležnih ni reakcije na ove tvrdnje.

U MUP-u ZDK nam je potvrđeno da je policija obavila uviđaj, da je napadač identifikovan i pronađen, te da slijedi uobičajena istražna procedura zadokumentovanja slučaja i krivičnog djela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno