Ostali sportovi

Smriko i Šatorović ispenjali Matterhorn

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Smriko i Šatorović ispenjali Matterhorn – Zeničani, Sanjin Smriko i Semir Šatorović su, prema najnovijim informacijama, danas uspješno ispenjali Matterhorn (4 478 mnv) pa im ovim putem šaljemo veliki pozdrav i želimo sretan povratak kući, javljaju iz Udruženja Vedro.

Za one koji se malo razumiju u alpinizam i planinarenje, Matterhorn sa svojih 4.478 metara visine jeste jedan od najviših vrhova Alpa. Zbog svog jedinstvenog izgleda i historije pokušaja penjanja na njegov vrh, Matterhorn je jedna od najpoznatijih planina na cijelom svijetu i jedan od zaštitnih znakova Švicarske.

Matterhorn takođe zovu i vrh smrti zbog toga što je, prema statici, sama planina uzela sebi najveći broj alpinista, više od 550, a ujedno je veliki i bitan rezultat za sve osobe koji se bave alpinizmom i uživaju u penjanju na planine.

U 2014. godini, zeničko udruženje Vedro je napravilo promociju uspona na isti vrh koji je uspješno ispenjao Zeničanin Armin Gazić, sada i najbolji alpinista Bosne i Hercegovine.

Sada, dvije godine kasnije, u dnevnicima možemo navesti i nove dvije osobe, Sanjina Smriku i Semira Šatorovića koji su napravili veliki korak za planinarstvo i alpinizam u Zenici, a naravno i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Budimo sretni što Zenica ima velike sportaše i cijenimo njihovu volju, navodi Vedro.

Više o pohodu na OVOM LINKU! 

Foto: I.Jusko/Facebook/Vedro



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno