Info

Sljedeće Olimpijske igre u 8K

Sljedeće Olimpijske igre u 8K
Sljedeće Olimpijske igre u 8K
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sljedeće Olimpijske igre u 8K- Nama koji živimo u zemlji gdje nacionalna televizija i dalje ne može (osim u iznimnim situacijama) ponuditi kvalitetniji TV signal od onoga veličine 720 × 576 točaka, prilično nevjerojatno zvuče najave o pokretanju televizijskog kanala u 8K rezoluciji, kakav je nedavno pokrenut u Japanu. Za prvo vrijeme ovaj bi kanal TV kuće NHK trebao emitirati tek dio sadržaja u 8K, a u puni će pogon biti pušten do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Kako bi gledatelji imali na čemu gledati visokokvalitetne sportske prijenose, pobrinut će se Sony i Panasonic. Japanski će se proizvođači udružiti s TV kućom NHK kako bi do 2020. tržištu ponudili 8K modele televizora, javlja Nikkei. Očekuje se da će nekoliko komercijalnih modela 8K televizora biti lansirano upravo prije tih Olimpijskih igara kako bi se ostvarila bolja prodaja, te kako bi 8K modeli što prije postali standard.

8K UHD (7680 × 4320) rezolucija donosi četiri puta više piksela od trenutačnog 4K standarda, te čak 16 puta više od Full HD (1920 x 1080) rezolucije. Od onoga što u Hrvatskoj gledamo, najavljena će 8K slika biti čak 80 puta oštrija.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno