Biznis

Skupština Poslodavaca ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Poslodavaca ZDK – U hotelu „Zenica“ u Zenici je održana 2. Skupština „SAVEZA udruženja/udruga poslodavaca ZDK“.

Sjednicu Skupštine je pozdravnim govorom otvorio Maid Buljubašić, Predsjednik Skupštine Saveza (Udruženje privrednika DOBOJ JUG). U radnom dijelu Skupštine, Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK  Mladen Perić (Udruženje poslodavaca ZENICA) podsjetio je prisutne da je Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK formiran u oktobru 2014.godine.

Savez je formiralo 5 udruženja poslodavaca sa područja ZDK iz općina: DOBOJ JUG, OLOVO, ZAVIDOVIĆI, ZENICA i ŽEPČE. U protekloj godini formirano je još 5 općinskih udruženja poslodavaca i to u općinama USORA, KAKANJ, MAGLAJ, VAREŠ i BREZA. I ovih 5 općinskih udruženja poslodavaca je pristupilo Savezu udruženja/udruga poslodavaca ZDK, tako da Savez sada okuplja 10 od 12 općinskih udruženja poslodavaca, što ga čini najbolje organiziranim kantonalnim udruženjem poslodavaca na području Federacije Bosne i Hercegovine. Savez će u narednom periodu raditi na priključenju i ostalih općinskih udruženja u rad Saveza.

poslodavcizdk002U ovoj godini najvažnija aktivnost u radu Saveza će biti utvrđivanje reprezentativnosti Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK na strani poslodavaca na području Zeničko-dobojskog kantona. Savez će u najkraćem periodu pokrenuti pitanje utvrđivanja reprezentativnosti pred Ministarstvom za rad i socijalnu politiku ZDK.

Skupštini su pored predstavnika 10 od 12 općinskih udruženja poslodavaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona prisustvovali i gosti iz političkog života i to: Ministar za razvoj poduzetništvo i obrt FBIH –  Amir Zukić; Premijer Vlade ZDK – Miralem Galijašević; Ministar privrede ZDK –  Zvonimir Anđelić i Predsjedavajuća Skupštine ZDK, –Draženka Subašić.

Posebno je značajno naglasiti i veliki odaziv predstavnika ostalih udruženja poslodavaca: Predsjednik Udruženja poslodavaca FBIH – Safudin Čengić, Predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BIH –  Amir Hadžić, Predsjednik Udruženja LINK Mostar – Tomislav Majić, kao i predstavnika Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Privredne komore ZDK, Ljekarske komore ZDK, te dva velika privredna subjekta sa područja ZDK, Mittal Steel iz Zenice i Natron – Hayat iz Maglaja.

Skupština Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK je bila idealna prilika da poslodavci porazgovaraju o aktuelnim problemima, ali i o budućoj poslovnoj saradnji. Kao veoma vruća i aktuelna tema je ponovno naglašeno formiranje Ekonomsko- socijalnog vijeća ZDK, kao mjesta gdje bi vlasti, poslodavci i sindikati trebali naći zajednički modus za privredni napredak Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno