Info

Sezonski poslovi u regiji

Poslodavci nude sezonske poslove s platom i po 2.000 maraka
Poslodavci nude sezonske poslove s platom i po 2.000 maraka
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezonski poslovi u regiji- Studenti su postali najpoželjnija radna snaga, a od kada je počela turistička sezona toliko su traženi da splitski Student servis već polako muče slatke brige – ponuda poslova je skoro pa veća od potražnje.

A rezultat toga je da su poslodavci počeli isplaćivati izdašnije honorare nego što ih to Student servis obvezuje. Minimalac je 18 kuna po satu (preko 4 marke po satu), međutim zna se dogoditi da studenti za neke poslove utrže i puno više…

Kako piše Slobodna Dalmacija, u ovom je trenutku preko Student servisa splitskog Studentskog centra zaposleno 8077 redovitih studenata, pa proizlazi kako svaki drugi radi. Broj registriranih poslodavaca koji su među budućim akademskih građanima tražili radnu snagu je 7750, a među njima su veliki hotelski lanci (Sunčani Hvar, Zlatni rat, Supetrus hoteli, Makarska Rivijera, Vrtovi sunca), ali i brojne druge tvrtke poput Ipsos Puls agencije, HT, McDonaldsa, MUP-a… U posljednje vrijeme angažman studenata sve češće traže i fizičke osobe, prvenstveno privatni iznajmljivači, i to radi poslova čišćenja apartmana i dočeka gostiju.

Poslodavci nerijetko studentima, uz plaću, osiguravaju i smještaj i hranu, a mjesečno se da zaraditi i po 7000 kuna (oko 2.000 maraka). To je ujedno i razlog zbog kojega je iskaznicu splitskog Student servisa zatražilo i dobilo na desetke studenata koji niti ne žive ni ne studiraju u Splitu, ni drugdje u Dalmaciji. Naime, dovoljno je samo da imaju status redovnog studenata, pa da sklope ugovor s ovom Službom i osiguraju sebi posao u Dalmaciji. A mnogima od njih je to prilika i za besplatno ljetovanje.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno