Nogomet

Seniorke i juniorke odigrale utakmicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorke i juniorke odigrale utakmicu- Prijateljska utakmica između ženske seniorske „B“ selekcije i našeg „U-19“ tima odigrana je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a pobijedile su starije reprezentativke sa 4:0.

Odigrana su tri perioda od trideset minuta, a u prvom dijelu igre nije bilo golova. Seniorke su imale bolje prilike, ali Dajana Spasojević u tri navrata nije uspjela da pogodi mrežu Jelene Gvozderac.

Prednost starijim igračicama donijela je Stanić u 35′. Nakon gužve u šesnaestercu lopta se od prečke odbila do Tatjane Stanić koja sa pet metara postiže pogodak. Ista igračica u 47′ udarcem sa ivice šesnaesterca udvostručuje prednost seniorki. Do kraja perioda izabranice Samire Hurem imale su još jednu priliku preko Selme Mešanović čiji pokušaj iz slobodnog udarca odlazi pored gola.

Posljednji period igre donio je još dva pogotka u mreži juniorske reprezentacije, a strijelci su bili Rabija Kešetović u 70′ i Ermina Abdaković u 73′. Mogle su i juniorke do počasnog gola kada je Merjema Medić izvela slobodan udarac sa 25 metara, ali lopta je otišla iznad gola. Medić je u finišu utakmice još jednom zaprijetila, ali je Aida Avdić odbranila njen udarac.

Nakon utakmice selektorka bh seniorske reprezentacije Samira Hurem je izjavila: „Ovo je bila lijepa prilika za djevojke da se pokažu. Sigurno je da ćemo imati još ovakvih događaja i da ćemo dobiti neku novu igračicu. Nekoliko njih je danas skrenulo pažnju na sebe i mogu konkurisati za „A“ tim. Valentina Šakotić je odigrala odličan meč, a igra na poziciji desnog beka koja nam je deficitarna. Merjema Medić je takođe imala zapaženu rolu.“

Selektor „U-19“ tima Nikola Nikić dobio je jasniju sliku o novoj generaciji juniorki: „Isprobali smo tri postave i nisam nezadovoljan. Prvih jedanaest je igralo 0:0, druge su odigrale nešto slabije. Imamo problem sa visokim loptama i prekidi su predstavljali opastnost po naš gol. U narednom periodu ćemo raditi na otklanjanju takvih grešaka.“

BiH seniorke „B“-BiH „U-19“ 4:0

Stadion: Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Ivana Vlaić.

Strijelci: 1:0 Tatjana Stanić (35′), 2:0 Tatjana Stanić (47′), 3:0 Rabija Kešetović (70′), 4:0 Ermina Abdaković (73′).

BiH seniorke „B“: Arnela Šabanović, Alma Hadžić, Alma Jašarević, Svjetlana Crnjak, Anja Stević, Tatjana Stanić, Slađana Mičić, Selma Kapetanović, Sumeja Bektaš, Dajana Spasojević, Jelena Koprena. Igrale su još: Aida Avdić, Šejla Selimović, Valentina Šakotić, Jelena Milović, Selma Mešanović, Esmeralda Mujkić, Alisa Suković, Alma Kamerić, Merima Tanović, Ermina Abdaković, Amina Mujanović, Rabija Kešetović. Selektor: Samira Hurem.

BiH „U-19“: Jelena Gvozderac, Vanja Milošević, Andrea Crnobrnja, Adisa Mašić, Ana Bojanić, Josipa Strukar, Vildana Hodžić, Merjema Medić, Mia Kuljanin, Branka Bagarić, Anđela Kodžo. Igrale su još: Emina Omerović, Jasmina Milkunić, Dženita Močević, Marinela Lovrić, Nermina Kantić, Muamera Pezer, Merita Mehanović, Dijana Ćosić, Mersiha Mešić, Helena Perić, Elvira Aličić, Amina Grošić, Emina Kantić, Irma Smajić, Almedina Skahić, Anja Hrvačanin, Melisa Memić, Elma Mujčinović, Rada Mičić. Selektor: Nikola Nikić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno