Rukomet

Seldin Rizvanović na čelu RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seldin Rizvanović na čelu RK Čelik – Rukometaši Čelika prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na desetom s 15 osvojenih bodova. Zeničani će se kao i prošle sezone do samog kraja boriti za opstanak u ligi. U mini pauzi došlo je do velikih promjena kako u stručnom, tako i u igračkom kadru. Bojan Crnomarković dosadašnji šef stručnog štaba vratio se u Banja Luku i on u drugom dijelu sezone neće voditi ekipu. Umjesto njega ekipu će do kraja sezone voditi njegov prvi pomoćnik Seldin Rizvanović 34-godišnji trener, inače bivši igrač RK Čelik.

Kada je u pitanju igrački kadar, evidentno zbog nedostatka finansija, nekoliko igrača odlučilo je dići sidro, te svoju karijeru nastaviti u drugim klubovima. Enes Sirćo dosadašnji prvi golman Čelika, prešao je u Konjuh iz Živinica, dok je lijevi bek Nemanja Bezbradica potpisao za Krajinu iz Cazina. Ranko Božić i Nikola Grahovac odlučili su da se prestanu aktivno baviti ovim sportom. Dres Čelika u drugom dijelu sezone nosit će i dva nova igrača, jedan je i stari igrač ovog kluba 32-godišnji Edin Bajramović, koji će nadomjestiti odlazak Nemanje Bezbradice, dok je drugi igrač Semir Zvekić, koji u Zenicu dolazi iz dobojske Sloge. Postoji mogućnost angažovanja još jednog igrača, s kojim bi bila kompletirana ekipa za nastavak sezone. Prvenstvo se nastavlja 03.februara kada će Čelik u Areni dočekati ekipu Krajine iz Cazina, koja nakon 13. kola ima samo četiri osvojena boda.

D. Kurbegović / Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno