Politika

SDA Zenica: Kasumović treba prestati iznositi smutnje i laži

Kasumović treba prestati iznositi smutnje i laži
Kasumović treba prestati iznositi smutnje i laži
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Kasumović treba prestati iznositi smutnje i laži- Predizborno političko opredjeljenje Gradskog odbora SDA Zenica je da na saopćenja političkih oponenata reagira samo u krajnjoj nuždi, s ciljem istinitog informiranja javnosti o događajima i aktuelnostima na društvenoj sceni, a posebice u svrhu demantiranja netačnih navoda. Naše je stajalište da je politička kampanja ozbiljan i odgovoran posao da bi joj fokus bio isključivo na političkim suparnicima koji nemaju drugih mehanizama političkog djelovanja osim hiperprodukcije saopćenja. U tom smislu želimo iznijeti istinu o stvarnom odnosu između SDA i „političara“ Fuada Kasumovića na što smo ponukani njegovim reakcijama i javno iznesenim stavovima.

Iz ovog poprilično konfuznog demantija na jednu vijest novinske agencije FENA može se između redova zaključiti kako je nezadovoljan interpretacijom Odluke Predsjedništva SDA BiH o političarima koji na predstojećim lokalnim izborima nastupaju kao nezavisni kandidati. Nastupajući mimo odluka organa stranke „političar“ Fuad Kasumović sam sebe isključuje iz Stranke. Politički je korektno istupiti iz redova bilo koje političke organizacije i u bilo kojem momentu. No, krajnje je nekorektno i nemoralno djelovati protiv SDA, istovremeno se lažno predstavljajti njenim članom. Nijedna ozbiljna politička stranka u svijetu, pa time ni SDA, ne može dopustiti političke sabotaže ovakvog tipa. S tim u vezi, Stranka demokratske akcije je donijela jedinu moguću odluku, a to je brisanje iz evidencije bilo kojeg člana koji narušava politički disciplinu, moralni kodeks i statut Stranke. Ova odluka je izvršna i obavezujuća za sve niže nivoe stranačke infrastrukture.

Nadalje, vlastito nemoralno političko postupanje želi se nemuštim saopćenjem pokriti tobožnjom demokratizacijom stranke o čemu je najmanje pozvana da govori osoba koja pokušava obmanjivanjima javnosti zloupotrijebiti infrastrukturu stranke i njeno članstvo.
Po jednom pitanju ćemo se složiti sa Fuadom Kasumovićem, SDA jeste pravila greške u svom radu a Fuad Kasumović je naša velika greška.

Javnost treba da bude upoznata sa činjenicom da je SDA više puta kandidovala Fuada Kasumovića na razne pozicije. Mada se radi o čovjeku iz Gornjeg Vakufa željeli smo pokazati otvorenost ovog grada i ukazati mu povjerenje. Međutim, prvi put kada njegove lične ambicije nisu zadovoljene on se odlučio na „principijelno“ izvanstranačko djelovanje. Zenička javnost treba da zna da iza njegovog političkog djelovanja i kandidature za gradonačelnika ne stoje nikakvi viši ciljevi i politički ideali već goli ekonomski interesi koje, očigledno, ne može ostvariti bez političkog utjecaja. Njegov imovinski karton sa kojim je javnost već upoznata najbolja je ilustracija naših stajališta. SDA Zenice je prepoznala narav njegova političkog djelovanja i zato ga nije ni kandidirala ni na kakvu poziciju. Osobito, ne na tako važnu poziciju kao što je funkcija gradonačelnika Zenice.

Na kraju, s ciljem istinitog i krajnje korektnog informiranja javnosti, a u vezi sa Odlukom Predsjedništva SDA BiH, želimo još jedanput podvući kako je jedini kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Zenice, a kojeg podržava i Savez za bolju budućnost, mr. Naidin Ahmetspahić i nema drugog ili drugih kandidata. Tražimo od gospodina Fuada Kasumovića da prestane širiti smutnju i laž među građanima Zenice, jer se to kosi sa temeljnim moralnim načelima.

Press služba SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno