Politika

SDA – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA – Saopćenje za javnost – U petak, 7. oktobra održana je 17. sjednica Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica na čijem je dnevnom redu bila rasprava o održanim lokalnim izborima i rezultatima koje je SDA postigla u našem gradu. U tom smislu je, u prvom redu, izražena zahvalnost članovima i simpatizerima za pruženu podršku i ukazano povjerenje, kako našem kandidatu za gradonačelnika Naidinu Ahmetspahiću, tako i kandidatima za Gradsko vijeće.

Uprkos tome što  nije ostvarila željeni rezultat, SDA Zenica sa više od 30 procenata glasova jest i ostaje najjača politička opcija u Zenici i bez nje je gotovo nemoguće provoditi buduće mjere i aktivnosti na svim poljima društvenog djelovanja.

Općinski izvršni odbor SDA Zenica je u cilju dolaska do relevantnih zaključaka u vezi sa predizbornim aktivnostima i rezultatima izbora na navedenoj sjednici formirao komisiju koja će u roku od 60 dana provesti detaljnu analizu svih segmenata ovogodišnjih izbora.

Cilj ove analize je, kako uočavanje propusta i nedostataka, tako i apostrofiranje poteza koji su na pozitivan način utjecali na predizborne i izborne aktivnosti.
S tim u vezi, Općinski izvršni odbor je jednoglasno pozvao sve članove i simpatizere da nakon lokalnih izbora pokažu dodatno jedinstvo i dostojanstvo. Period koji je pred nama, zaključeno je, iskoristićemo za dodatno jačanje, unutarstranački dijalog i saradnju,  a sve u cilju lakšeg prevazilaženja budućih izazova koji mogu negativno utjecati  kako na SDA, tako i na našu cjelokupnu zajednicu.

Izvršni odbor je konstatovao da je SDA u svom političkom radu imala i uspona i padova. Međutim, snaga ove stranke i jeste u tome što je i nakon slabijih rezultata od očekivanih uspijevala da prevlada vlastite slabosti. Učeći na vlastitim greškama SDA je na političku arenu izlazila jača i jedinstvenija nego ikad. Čvrsto vjerujemo da će tako biti i ovaj put.  U JEDINSTVU JE SNAGA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno