Politika

SBB Zenica: „Medijski rat“ gradonačelnika Zenice i SDA u Zenici na štetu građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SBB Zenica: „Medijski rat“ gradonačelnika Zenice i SDA u Zenici na štetu građana – Nakon održane sjednice Gradskog vijeća Zenica, ovih dana smo preplavljeni medijskim istupima putem portala, društvenih mreža, novinskih članaka i tv emisija od strane stranke SDA Zenica i Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića kako bi informisali javnost o svojim stavovima, inicijativama i mišljenjima, o tačkama dnevnog reda o kojima se raspravljalo na sjednici.

Sve medijske objave, istupi i informacije su kreirane u cilju optuživanja, svađalačke politike i lične promocije Gradonačelnika Kasumovića i SDA Zenica u javnosti što u konačnici nije dalo nikakve rezultate.

Realnu sliku putem direktog tv prenosa sjednice na Rtv Zenica naši građani su mogli vidjeti i čuti, tako da naknadne objave i istupi ne mogu sakriti propuste niti popraviti loš utisak koje je sjednica proizvela i tako percipirana u javnosti.

Činjenica je da su u raspravi i inicijativama aktivno učestvovali i vijećnici SBB BiH Zenica kao i vijećnici drugih političkih stranaka što se moglo i vidjeti u direktnom i repriznom prenosu sjednice, zbog čega se Gradski odbor SBB BiH Zenica nije medijski oglašavao.

Imajući u vidu činjenicu da SDA Zenica i Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zbog svojih samo njima poznatih nedovršenih političkih računa koristeći medije zbunjuju i obmanjuju građane Zenice, klub vijećnika SBB Zenica smatra potrebnim iznijeti svoj stav i informaciju za javnost o protekloj sjednici Gradskog vijeća Zenica:

Dnevni red sa prijedlozima Odluka za sjednicu Gradskog vijeća od strane predlagača je donesen ishitreno bez dovoljno obrazloženja, stavova i mišljenja nadležnih organa i Komisije za propise na što je upozoreno od strane SBB te predloženo da ovako krucijalne odluke moraju proći organe Gradskog vijeća Zenica koje je dužno utvrditi legitimitet predloženih rješenja.

Sjednica Gradskog vijeća od strane predlagača je zakazana 1. decembra na Dan 3.Korpusa Armije BiH i 314. mt.brigade, jedinicama čije je sjedište u vrijeme rata bilo u Zenici i u kojim je živote za slobodu BiH izgubilo na stotine boraca iz Zenice. Dok su porodice šehida i pogunulih boraca kao i bivši pripadnici 3.Korpusa obilježavali ovaj značajni datum za Zenicu i polagali cvijeće palim borcima na spomen obilježje, vijećnici SDA Zenica i Gradonačelnik Zenice su se optuživali, svađali i medijski promovisali i isti se nisu udostojili da čestitaju građanima Zenice ovaj za nas značajan dan kao i da odaju počast šehidima i poginulim borcima.

Tek po obraćanju vijećnika SBB BiH Ekrema Tuke koji je čestitao svim građanima i pripadnicima 3. Korpusa 24. godišnjicu i upućivanja kritike radnom predsjedništvu Gradskog vijeća na održavanju sjednice na isti datum, mogle su se vidjeti čestitke pojedinaca i političkih stranaka koje su objavljene na medijima i portalima.

Istovremeno i inicijativa koju je predložio vijećnik SBB BiH Zenica Ekrem Tuka u ime kluba vijećnika SBB, da se pod hitno u roku 10 dana održi tematska sjednica o rješavanju problema i stanja u Nogometnom klubu „Čelik“ Zenica, SDA Zenica koristi u medijima kao svoju inicijativu a gradonačelnik Fuad Kasumović koristeći medije okrivljuju SDA za probleme NK „Čelik“,ne iznoseći činjenicu da je već jedan radni sastanak na temi NK „Čelik“ održan.

Ujedno informišemo građane Zenice da je na inicijativu vijećnika SBB BiH Zenica Ekrema Tuke po hitnom postupku predsjedavajuća Gradskog vijeća Sanja Renić zakazala sastanak koji je održan 05.12.2016 godine.

Na sastanku su prisustvovali radno predsjedništvo Gradskog vijeća sa predsjednicima klubova vijećnika svih političkih predstavnika, direktorom NK Čelik, predsjednikom Skupštine NK „Čelik“, predstavnikom navijača „Robijaša“, kao i članovima Nadzornog odbora NK „Čelik“.

Na sastanku su dogovorene dalje aktivnosti ove radne grupe koja će pripremiti tematsku sjednicu gradskog vijeća sa ciljem rješavanja problema u NK „Čelik“.

Klub Vijećnika SBB BiH Zenica će nastaviti aktivno djelovanje u Gradskom vijeću Zenica sa iskrenom namjerom i aktivnostima na rješavanje svih problema građana grada Zenica bez lične promocije i promovisanja političke stanke podržavajući i druge vijećnike i Gradonačelnika grada Zenice u projektima u interesu građana Zenice.

Od gradonačelnika Grada Zenica Fuada Kasumovića u čije iskrene namjere ne sumnjamo očekujemo bolju saradnju i uvažavanje Gradskih vijećnika bez izdvajanja po stranačkoj pripadnosti a istovremeno apelujemo i na kolege iz SDA Zenica da rješavanju problema pristupimo studiozno bez želje za sticanjem političkih poena.

PREDSJEDNIK KLUBA VIJEĆNIKA SBB BIH ZENICA Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno